Capitolul 35 – Rugăciunea – prima parte

Rugăciunea este canalul prin care sufletul tău intră în comuniune cu Dumnezeu. Prin ea, credința ta se înalță la Dumnezeu și binecuvântările Lui coboară la tine. Rugăciunile sfinților se înalță ca tămâia înaintea lui Dumnezeu. Ei ajung de fapt în prezența Sa. Psalmi 141:2; Apocalipsa 5:8; 8:3, 4. Rugăciunea este indicele spiritualității sufletului. Există „rugăciunea credinței”, despre care vorbește Iacov, și mai există și rugăciunea șovăielnică, menționată de Iacov. Există „rugăciunea eficientă, rugăciunea fierbinte”, care „are mare putere”, și mai există și rugăciunea rece, formală, care nu folosește la nimic. Rugăciunile tale arată măsura exactă a spiritualității tale.

Prin credință, rugăciunea eficientă se prinde de cuvântul lui Dumnezeu. Credința nu doar crede că Dumnezeu există, ci și că El răsplătește pe cei celor care Îl caută cu stăruință. Evrei 11:6. Ea nu este oferită în mod formal, ci cu un sentiment de nevoie; nu cu îndoială și nici cu cu disperare, ci cu încrederea deplină că este ascultată și că va primi un răspuns la timpul potrivit.

Rugăciunea eficientă nu este argumentativă, pentru că nu este locul să te cerți cu Dumnezeu. Afirmațiile sale nu au ca scop transmiterea informații lui Dumnezeu sau de a-L convinge să facă ceea ce El nu a intenționat să facă. Argumentele și apelurile unei persoane limitate nu pot schimba părerea Celui Atoateștiutor. Nu-L vei implora în credință pe Dumnezeu pentru un astfel de scop. Nu vei dori să-L convingi pe Dumnezeu să lucreze în felul tău, pentru că tu crezi afirmația lui Dumnezeu că, așa cum cerurile sunt mai înalte decât pământul, la fel și căile Lui sunt mai înalte decât căile tale. Rugăciunea ta constantă este: Voia Ta, nu a mea, fie făcută.

Ce este rugăciunea și care este scopul pentru care este oferită? Este exprimarea consimțământului tău față de ceea ce Dumnezeu dorește și așteaptă să facă pentru tine. Ea reprezintă exprimarea către Dumnezeu a dorinței de a-L lăsa să facă pentru tine ceea ce vrea El să facă. Nu este treaba ta să Îl instruiești pe Domnul cu privire la ceea ce ai nevoie. „Tatăl vostru cel ceresc știe că aveți trebuință de ele” înainte ca voi să Îi cereți. El știe de ce ai nevoie mult mai bine decât știi tu însuți. „Căci noi nu știm cum trebuie să ne rugăm. Dar Însuși Duhul mijlocește pentru noi cu suspine negrăite.” Romani 8:26.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *