Capitolul 34 – Trăind prin Cuvânt – partea a doua

Nu crezi că poți trăi cumpărând cea mai bună pâine și apoi să te uiți la ea din când în când, sau analizând-o și încercând să rezolvi tainele compoziției sale și a modului în care îți poate susține viața. …

Nu te aștepți să trăiești cu pâine în acest fel: și tu nu poți trăi din cuvântul lui Dumnezeu în acest fel. Pentru a trăi cu pâine, știi că aceasta trebuie să fie luată în gură, mestecată în mod corespunzător și pregătită pentru procesul digestiv, iar apoi înghițită și dată procesului digestiv, pentru ca viața care se află în ea să poată fi dusă în toate părțile sistemului tău. Așa este și cu cuvântul lui Dumnezeu; trebuie să îl primești așa cum este într-adevăr, cuvântul lui Dumnezeu; trebuie să îi dai un loc în inima ta ca fiind cuvântul vieții; apoi, vei descoperi că este cu adevărat cuvântul vieții.

În Biblie, însăși această idee de a trăi din pâine mâncând-o, este preluată și aplicată la cuvântul lui Dumnezeu. „Tu însă, fiul omului, ascultă ce-ţi spun! Nu fi îndărătnic, ca această casă de îndărătnici! Deschide-ţi gura şi mănâncă ce-ţi voi da!” M-am uitat şi iată că o mână era întinsă spre mine şi ţinea o carte în chip de sul. A desfăşurat-o înaintea mea şi era scrisă şi pe dinăuntru, şi pe dinafară; în ea erau scrise bocete, plângeri şi gemete. El mi-a zis: ”Fiul omului, mănâncă ce vei găsi înaintea ta, mănâncă sulul acesta şi du-te de vorbește casei lui Israel!” Am deschis gura şi mi-a dat să mănânc sulul acesta. El mi-a zis: ”Fiul omului, hrănește-ți trupul şi umple-ţi măruntaiele cu sulul acesta pe care ţi-l dau!” L-am mâncat, şi în gura mea a fost dulce ca mierea. El mi-a zis: ”Fiul omului, du-te la casa lui Israel şi spune-le cuvintele Mele! El mi-a zis: ”Fiul omului, primește în inima ta şi ascultă cu urechile tale toate cuvintele pe care ţi le spun!” Ezechiel 2:8-3:4,10.

Înainte ca profetul să poată spune cuvântul lui Dumnezeu altora, el trebuia să descopere că este cuvântul lui Dumnezeu pentru el însuși. Înainte ca el să poată să-l transmită ca pe un cuvânt al vieții altora, el trebuia să-l cunoască ca fiind cuvântul vieții pentru el însuși. Pentru ca el să poată face acest lucru, i s-a poruncit să îl mănânce, să îl înghită și să se umple cu el. El a trebuit să îl audă și să îl primească în inima sa. Această instrucțiune este pentru tine, încât să poți trăi prin viața lui Dumnezeu. Atunci când iei numele lui Hristos, ți se spune să „ții sus cuvântul vieții”; dar acesta trebuie să fie viață pentru tine în ființa ta interioară înainte de a-l putea împărtăși altora ca fiind cuvântul vieții.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *