Capitolul 20 – Puterea Duhului – prima parte

Chiar înainte ca Domnul să se înalțe la cer, El a spus ucenicilor: „Ci voi veți primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi; și-Mi veți fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria și în Samaria și până la marginile pământului.” Faptele Apostolilor 1:8.

Această făgăduință îți este adresată și ție, ca și celor care au ascultat glasul Său când a spus acest lucru; căci atunci când Îl cunoști pe Domnul, trebuie să fii un martor pentru El, și nimic nu poate fi făcut fără puterea Duhului Sfânt. Dumnezeu ți-a promis Duhul Sfânt dacă dorești acesta și dacă ești dispus să treci prin tot ceea ce este necesar pentru a  primi Duhul Sfânt.

Prima parte a textului citat mai sus este: ” Ci voi veți primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi.” Întrebarea este: cum trebuie primită această putere? Ce trebuie să aștepți și pentru ce să te rogi? Un singur lucru se poate răspunde cu siguranță, și anume că Duhul Sfânt nu va veni la tine în modul în care tu poate că te-ai așteptat. Căci gândurile și puterea lui Dumnezeu nu sunt după modelul minții tale.

Când cuvântul Domnului l-a găsit pe Ilie în pustie, pe când acesta fugea de Izabela, i-a spus: „Ieși și stai pe munte înaintea Domnului!” Şi iată că Domnul a trecut pe lângă peşteră. Şi înaintea Domnului a trecut un vânt tare şi puternic, care despica munţii şi sfărâma stâncile. Domnul nu era în vântul acela. Şi, după vânt, a venit un cutremur de pământ. Domnul nu era în cutremurul de pământ. Şi, după cutremurul de pământ, a venit un foc. Domnul nu era în focul acela. Şi după foc, a venit un susur blând şi subţire. Când l-a auzit, Ilie şi-a acoperit faţa cu mantaua, a ieşit şi a stat la gura peşterii. Și un glas i-a vorbit zicând: „Ce faci tu aici, Ilie?” 1 Împărați 19:11-13.

Cu excepția declarației directe în sens contrar, ai putea spune că Domnul era în vânt și în cutremur. Este firesc pentru tine să presupui că nimic mai puțin decât un uragan n-ar putea dezvălui puterea lui Dumnezeu; dar din experiența lui Ilie înveți că Dumnezeu își arată puterea în moduri mai liniștite. Un glas, „un susur blând şi subţire „, a fost cel care l-a descoperit pe Domnul lui Ilie. Așa va fi și cu tine.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *