Ziua 22 – Deznădăjduit de rea – prima parte

Destul de probabil că ai fi jignit și șocat dacă unul dintre prietenii tăi ți-ar spune că ești o persoană deznădăjduit de rea, sau dacă cineva te-ar descrie astfel în public. Știi că unele persoane sunt rele – poate că pe unele dintre ele le consideri deznădăjduit de rele. Și ai citit despre astfel de oameni în istorie și în relatările despre crime care umplu relatările de la știri; și nu ai dori să fiți clasificat ca unul dintre ei. Tu aparții clasei „respectabile” de oameni – acea clasă în care oamenii nu sunt atât de buni pe cât ar putea fi, dar care nu fac nimic foarte rău. Ar fi cu siguranță o calomnie grosolană să te arătăm ca fiind deznădăjduit de rău.

Nu-i așa? Haideți să analizăm puțin această chestiune. Domnul a spus ceva în această privință, iar El nu calomniază oamenii, ci spune tuturor adevărul exact. Ieremia spune: „Inima este nespus de înşelătoare şi de deznădăjduit de rea.” Ier. 17:9. A cui este inima? Ah, nu există persoane anume specificate în afirmație; aplicarea ei este generală; se referă la inima ta și la a mea. Nu se spune nici că inima ta poate deveni înșelătoare și deznădăjduit de rea, ci este deja în acest fel. Nu există nici o posibilitate de ocolire; Domnul spune că inima ta este nespus de înșelătoare și de deznădăjduit de rea. Nu contează respectabilitatea și poziția ta în societate; dacă inima umană domină în tine, atunci tu ești deznădăjduit de rău. Și numai pentru că inima ta este atât de înșelătoare nu îți dai seama de acest lucru. Da; există crimă acolo; există adulter, există furt și blasfemie, există acea crimă îngrozitoare care te-a șocat când ai citit-o și pentru care un om a fost executat; acolo este orice lucru de care se fac vinovați oamenii fărădelegii și care este contrar celor Zece Porunci. Domnul spune acest lucru; căci El spune: „Fiindcă umblarea după lucrurile firii pământeşti este vrăjmăşie împotriva lui Dumnezeu, căci ea nu se supune Legii lui Dumnezeu şi nici nu poate să se supună.” Rom. 8:7.

La cât de mult din Legea lui Dumnezeu nu este supusă firea pământească? Poate fi ea supusă la o parte din lege și să nu fie supusă la partea rămasă? Cu siguranță că nu se poate. Inima ta trebuie fie să fie supusă legii în întregime, fie să nu fie supusă deloc; iar firea pământească, după cum declară textul, „nu se supune Legii lui Dumnezeu”. Această fire pământească este firea pe care o primești prin naștere, și această natură trebuie să o păstrezi, indiferent de poziție și ocupație, până când Îi vei permite Domnului să-ți transforme inima prin puterea harului Său. Și, prin urmare, atunci când această fire naturală sau pământească  există, ești în dușmănie cu fiecare lege din cele Zece Porunci. Nu numai că ești în dușmănie cu porunca care spune: „Să nu poftești”, – așa cum pot fi oameni foarte respectabili – dar nu ești nici în armonie cu poruncile care spun: „Să nu ucizi” și „Să nu comiți adulter”. S-ar putea să nu simți că dușmănia te stârnește să comiți vreo faptă șocantă; dar, cu toate acestea, ea este acolo.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Un comentariu

  1. Furnea Ilișca

    Sunt fff mulțumitoare Pt Explicațiile Cuvântului lui Dumnezeu și Pt îndemnurile din fiecare zi de rugaciune.
    Pana sa citesc Explicațiile prețioase NU știam cum poate locui Domnul Isus Hristos in inima mea in mine și totuși am câțiva zeci de ani de credință .
    Mulțumesc pe această cale tuturor care S-au implicat in aceste prețioase zile de rugaciune.
    Mai vreau sa amintesc de un lucru de care nu eram conștientă : nemulțumirea fața de viața mea spirituală nu-I da slava lui Dumnezeu ci celui rau, Dușmanul sufletelor noastre. De când am înțeles acest lucru ii mulțumesc lui Dumnezeu Pt fiecare lucru rau pe care la schimbat in bine in caracterul meu și AM SPERANȚA că EL v-a duce la BUN sfârșit lucrarea care a început-o in viața mea, așa cum a promis. De multe ori ziceam ce rost are sa tot merg la Biserica dacă nu pot fi așa cum îmi cere Dumnezeu????. Acum Dumnezeu a pus “reflectorul “ LUI pe mine și mi-a arătat ce a realizat în viața mea și ce mai are de schimbat. Ii MULȚUMESC DIN INIMĂ????????????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *