Ziua 10 – Biruința în Hristos

Isus le-a spus ucenicilor Săi: „În lume veți avea necazuri; dar îndrăzniți; Eu am biruit lumea.” Ioan 16:33.

De ce ar trebui ca acest fapt să vă facă să îndrăzniți? De ce ar trebui să vă bucurați pentru că altcineva a biruit lumea când trebuie să o biruiești și tu? Marele adevăr care răspunde la această întrebare este că nu ești un învingător prin tine însuți, ci un biruitor în Hristos.

Corintenilor,  apostolul le scrie: „Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne poartă totdeauna cu carul Lui de biruință în Hristos şi care răspândește prin noi în orice loc mireasma cunoștinței Lui.” 2 Cor. 2:14. Cum se face că ești întotdeauna făcut să biruiești în Hristos? Pur și simplu pentru că Hristos a biruit totul, iar în El biruința este a ta.

Hristos a fost ispitit în toate privințele ca și noi, dar a fost fără păcat. El a întâlnit și a biruit orice obstacol care poate putea fi adus împotriva omenescului în lupta cu ispita. Și ori de câte ori „lumea, firea și diavolul” Îl întâlnesc pe El, Îl întâlnesc pe Învingătorul lor. Biruința a fost deja câștigată. Și, prin urmare, în Hristos ai biruința; căci când ești în El, ispitele Îl atacă pe El, și nu pe tine prin tine însuți. Când îți ascunzi slăbiciunea ta în tăria Lui, atunci tăria Lui va duce lupta. El a obținut biruința, iar dușmanul învins nu-și poate reveni niciodată din înfrângerea sa astfel încât să spere la biruință asupra Lui.

Ce trebuie să faci, atunci, pentru a birui? Și de ce ești atât de des învins? Răspunsul evident este că nu poți birui în afara lui Hristos. Ceea ce trebuie să faci este să iei biruința care a fost deja câștigată, biruința pe care El a obținut-o. El a biruit pentru tine, pentru ca El să-ți poată conferi triumful Său. Și tu iei biruința Lui prin credință, pentru că prin credință Hristos vine în inima ta.

Aceasta este ceea ce vrea să spună apostolul Ioan, când afirmă: „Și ceea ce câștigă biruinţă asupra lumii este credinţa noastră.” 1 Ioan 5:4. Prin credință Îl aduci pe Hristos în inima și în viața ta. Efeseni 3:17. El este acolo ca Biruitor al tuturor lucrurilor care trebuie întâmpinate și biruiește în lupta creștină.

Este dezvăluit adevărul glorios că biruința asupra oricărei ispite și dificultăți este deja a ta, în Hristos. De aceea, nu trebuie să vii la luptă cu o inimă slabă, ci cu toată încrederea, știind că înfrângerea nu are cum să fie rezultatul, oricât de formidabil se poate înfățișa dușmanul. Bătălia este deja dusă, iar Isus Hristos îți dă ție biruința. Trebuie pur și simplu să o iei și să spui: „Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne dă biruința prin Domnul nostru Isus Hristos.” 1 Cor. 15:57

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *