175 – Nu numai noi suntem judecați, ci și Dumnezeu!

Dar Tu ceri ca adevărul să fie în adâncul inimii: fă dar să pătrundă înţelepciunea înăuntrul meu! Psalmul 51:6

Cunoștința fără Dumnezeu este o nebunie, și, așa cum spune Pavel, nu aduce nimic bun. ”Care este deci întâietatea iudeului … mai întâi de toate, prin faptul că lor le-au fost încredinţate cuvintele lui Dumnezeu.” (Rom. 3:1, 2). Avraam a fost scos din păgânism, din credință la credinţă, iar urmaşii lui au fost iubiţi de dragul tatălui lor. Lor le-a încredințat Dumnezeu adevărul Său.

Ei nu au reușit să înțeleagă ce înseamnă să fii evreu, și s-au odihnit cu încredere pe înalta lor mărturisire, gândind că Dumnezeu trebuie să îi aprecieze pe ei mai mult decât pe alți oameni. Dumnezeu le dăduse lumina pe care ei trebuiau să o ducă altora. Dar plini de mândrie, ei nu și-au împlinit datoria.

În timpul captivității, Dumnezeu i-a descoperit lui Daniel că El avea să mai aștepte încă 490 de ani până când poporul Său avea să ducă lumina în lume. Ducerea Evangheliei la neamuri era o lucrare pentru care Dumnezeu lucrase cu evreii de-a lungul secolelor pentru a-i determina să o îndeplinească, dar ei au refuzat. Totuşi Dumnezeu s-a îngrijit de neamuri și ”nu s-a lăsat fără mărturie” (Fapte 14:17).

Nu vedem și între noi o tendință de a ne lăuda cu lumina pe care o avem și să simțim că Dumnezeu trebuie să aibă o considerație specială pentru noi? Dar El ne-a dat lumina doar pentru ca noi să o ducem altora. Dacă noi ne lăudăm cu lumina, dar nu o ducem altora, Domnul va avea multă răbdare cu noi, dar în cele din urmă altcineva ne va lua locul și va face lucrarea.

Dumnezeu i-a jurat lui Avraam, și promisiunile Lui se vor împlini, chiar dacă oamenii nu cred (Romani 3:3, 4). Dacă niciunul nu va avea credința lui Avraam, Dumnezeu este în stare să-Și ridice copii chiar și din pietre. Dumnezeu este judecat înaintea universului, iar Satana și oamenii răi întotdeauna L-au acuzat că este nedrept și arbitrar; dar la judecată tot universul va spune: ”Drepte şi adevărate sunt căile Tale, Împărate al neamurilor!” (Apoc. 15:3).

Bible Studies on the Book of Romans, p. 6

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *