170 – O lecție prețioasă despre cine face lucrarea

De aceea mulţumim fără încetare lui Dumnezeu că, atunci când aţi primit Cuvântul lui Dumnezeu auzit de la noi, l-aţi primit nu ca pe cuvântul oamenilor, ci, aşa cum şi este în adevăr, ca pe Cuvântul lui Dumnezeu, care lucrează şi în voi care credeţi. 1 Tesaloniceni 2:13

Fără Cuvântul lui Dumnezeu, viața omului este la fel de lipsită de putere și de bine precum un pământ lipsit de ploaie. Lăsați numai să cadă Cuvântul lui Dumnezeu peste inimă, cum cad ploile pe pământ, și atunci viața voastră va fi proaspătă și frumoasă în bucuria și pacea Domnului și roditoare cu roadele neprihănirii care sunt prin Isus Hristos.

Cuvântul lui Dumnezeu este cel care trebuie să lucreze în tine. Nu trebuie să lucrezi să împlinești Cuvântul lui Dumnezeu: Cuvântul lui Dumnezeu trebuie să lucreze în tine pentru a te determina să lucrezi.  În omul care permite Cuvântului lui Dumnezeu, viu și plin de putere, să lucreze în viața lui va fi realizată o lucrare puternică.

Deoarece acest Cuvânt este Cuvântul lui Dumnezeu, puterea de care este plin este puterea lui Dumnezeu. Atunci când i se permite să lucreze în viață, se va vedea manifestată lucrarea lui Dumnezeu – este puterea Lui care lucrează cu tărie. Astfel, ”Dumnezeu este Acela care lucrează în voi și vă dă, după plăcerea Lui, și voința și înfăptuirea” (Filipeni 2:13). ”Tot așa și Cuvântul Meu… va face voia Mea și va împlini planurile Mele” (Isaia 55:11). Să-l lăsăm să facă acest lucru.

Aceasta este puterea Cuvântului lui Dumnezeu pentru omul care îl primește așa cum este în adevăr. Aceasta este puterea care ”lucrează și în voi care credeţi”. Acesta este modul în care Cuvântul lui Dumnezeu împlinește ceea ce Îi este plăcut, în aceia care îl vor primi și îi vor permite să locuiască în ei. Te plângi sub lepra păcatului? Ai spus: ”Doamne, dacă vrei, poți să mă curățești”? Răspunsul este pentru tine, acum: ”Da, vreau, fii curățit.” Și ”imediat” ești curățit la fel de sigur ca și celălalt lepros (Mat. 8:3). Crede Cuvântul și laudă-L pe Dumnezeu pentru puterea lui de curățire.

Toți cei care s-au numit cu numele lui Hristos să primească Cuvântul Său astăzi, și să depindă de acel Cuvânt pentru a face ceea ce spune Cuvântul. Acceptați-l așa cum au făcut cei din vechime și imediat el va lucra în voi voia Tatălui.
Lessons on Faith, p. 107, 108
Lessons on Faith, p. 112, 113

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *