162 – Întreaga Biblie este plină de Hristos

Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. 2 Timotei 3:16, 17

Biblia a fost scrisă cu singurul scop de a arăta calea vieții. Conține istorie și biografie, dar acestea sunt părți ale mesajului Evangheliei. Nu a fost scris niciun rând decât pentru a-L dezvălui pe Hristos. Oricine o citește în alt scop decât să găsească în ea calea mântuirii din păcat, o citește degeaba. Studiată în lumina Calvarului, este o încântare, și lucruri care altfel ar fi întunecate, sunt clare ca lumina zilei. Trebuie să ne așteptăm să găsim lucruri pe care nu le putem înțelege, așa cum nu putem înțelege cum Dumnezeul infinit susține universul prin puterea Cuvântului Lui. Credem ceea ce nu putem înțelege, pentru că așa spune Dumnezeu. Apropiindu-ne de studiul Bibliei în felul acesta ne plasăm acolo unde Dumnezeu poate să ne dezvăluie și să ne explice tainele Cuvântului Lui.

Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu, scrisă de bărbați sfinți care au scris sub inspirația Duhului Sfânt. Această lumină a venit ca revelație direct din cer. În Biblie este mesajul iubirii lui Dumnezeu pentru păcătoși, individual. Hristos este prezentat ca puterea lui Dumnezeu, spre mântuirea oamenilor. Un fir roșu străbate întreaga Biblie: legământul veșnic al lui Dumnezeu. Stând la cruce, cineva poate vedea lucrarea scopului veșnic al lui Dumnezeu pe care El l-a intenționat ”în Hristos Isus înainte de veșnicii” (2 Tim. 1:9).

Istoria din Paradisul pierdut până la Paradisul restaurat este descrisă ca într-o panoramă. Povestea iubirii lui Dumnezeu nu se va epuiza niciodată; este la fel de infinită ca Dumnezeu Însuși.

Waggoner. The Everlasting Covenant, Preface
Waggoner. Bible Studies on the Book of Romans, p. l
The Everlasting Covenant, Preface

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *