158 – Credința înseamnă încredere dincolo de moarte

Vezi că credinţa lucra împreună cu faptele lui şi, prin fapte, credinţa a ajuns desăvârşită. Astfel s-a împlinit Scriptura care zice: ”Avraam a crezut pe Dumnezeu, şi i s-a socotit ca neprihănire”, şi el a fost numit ”prietenul lui Dumnezeu.” Iacov 2:22, 23

Avraam a spus: Dumnezeu a zis și așa voi face. M-am amestecat o dată în promisiune, dar m-am lepădat de tot ce am făcut înainte și m-am întors numai la Cuvânt. Apoi, printr-o minune, Dumnezeu mi l-a dat pe Isaac, sămânța promisă. Acum El spune: Adu-l pe Isaac, sămânța făgăduită, ca ardere de tot. Așa voi face. Printr-o minune Dumnezeu mi l-a dat la început; şi printr-o minune Dumnezeu poate să mi-l redea. Cu toate acestea, când îl voi aduce ardere de tot, va fi mort; și singura minune care va putea atunci să mi-l redea este minunea care îl va învia din morți.

Dar Dumnezeu este capabil să facă chiar și acest lucru și El o va face; căci Cuvântul Lui a vorbit. Chiar și aducerea lui Isaac înapoi din morți nu va fi pentru Dumnezeu mai greu decât ce a făcut deja; căci atât corpul meu cât și cel al Sarei erau ca moarte și totuși Dumnezeu l-a născut pe Isaac din noi. El îl poate învia pe Isaac din morți, și o va face. Binecuvântat fie Domnul!

”Avraam… s-a sculat dis-de-dimineață și a plecat spre locul pe care i-l spusese Dumnezeu” (Gen. 22:3). Avraam se aştepta să-l aducă pe Isaac ca ardere de tot şi apoi să-l vadă pe Isaac ridicându-se din cenuşă şi întorcându-se cu el. Căci Cuvântul lui Dumnezeu fusese rostit: ”Numai din Isaac va ieşi o sămânţă.” Și Avraam avea încredere numai în acel Cuvânt, că nu ar putea da greș niciodată. (Evr. 11:17-19). Aceasta este credința. Și astfel ”s-a împlinit Scriptura care zice: ”Avraam a crezut pe Dumnezeu, şi i s-a socotit ca neprihănire.”

Să te încrezi doar în Cuvântul lui Dumnezeu, să te bazezi numai pe Cuvântul lui Dumnezeu, chiar și când acesta pare contrar Cuvântului lui Dumnezeu – aceasta este credinţă. Aceasta este credința care aduce neprihănirea lui Dumnezeu. ”Avraam a pus locului aceluia numele: ”Domnul va purta de grijă.” (Gen. 22:14).

Lessons on Faith, p. 29, 30

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *