148 – Hristos își va trăi viața în noi

Am fost răstignit împreună cu Hristos şi trăiesc…, dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa pe care o trăiesc acum în trup o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi S-a dat pe Sine Însuşi pentru mine. Galateni 2:20

Este clar că, dacă cineva vrea să obțină neprihănirea, el trebuie să o obțină din exteriorul lui. El trebuie, de fapt, să fie schimbat într-un alt om. El trebuie să aibă o viață cu totul diferită de viața lui firească. Acest lucru este vag recunoscut în dorința exprimată frecvent de a ”trăi o viață diferită.” Aceasta este ceea ce trebuie să facă toată lumea. Necazul este că atât de mulți oameni încearcă să trăiască o altă viață prin vechea viață a păcatului și acest lucru este imposibil. Pentru ca cineva să trăiască o viață diferită de ceea ce a trăit, este necesar să aibă o altă viață.

Viața cuiva este exact ceea ce sunt căile lui, iar căile lui Dumnezeu sunt drepte. Legea lui Dumnezeu exprimă căile Lui. Căile Lui sunt tot atât de înalte față de ale noastre, cât sunt cerurile mai sus decât pământul. Neprihănirea lui Dumnezeu este ceva ce putem avea. Mântuitorul le-a spus ucenicilor Lui: ”Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui” (Matei 6:33). Dar unde să le căutăm? În Hristos, pentru că Dumnezeu L-a făcut pe El pentru noi ”înţelepciune, neprihănire, sfinţire şi răscumpărare” (1 Cor. 1:30).

În El putem fi ”făcuți” neprihănirea lui Dumnezeu. Dar din moment ce neprihănirea lui Dumnezeu este viața Lui, este imposibil pentru noi să avem neprihănirea Lui fără să avem viața Lui. Această viață este în Hristos, pentru că Hristos este Dumnezeu și ”Dumnezeu era în Hristos împăcând lumea cu Sine (2 Cor. 5:19). Singura viață trăită vreodată pe acest pământ care a fost perfect neprihănită a fost viața lui Hristos.

Numai viața Lui a putut rezista păcatului. ”Şi ştiţi că El S-a arătat ca să ia păcatele; şi în El nu este păcat.” (1 Ioan 3:5). Viața lui Hristos este neprihănirea lui Dumnezeu. Aceasta este ceea ce trebuie să căutăm noi. ”Fiindcă oricine cere capătă; cine caută găseşte şi celui ce bate, i se deschide” (Luca 11:10).

Waggoner, The Gospel in Creation, p. 55-57

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *