144 – Cum să porți o conversație cu Domnul

În proroci este scris: ‘Toţi vor fi învăţaţi de Dumnezeu.’ Aşa că oricine a ascultat pe Tatăl şi a primit învăţătura Lui vine la Mine. Ioan 6:45

Este voința ta supusă lui Dumnezeu pentru ca El să o folosească așa cum vrea? Nu ai nicio obiecție de ridicat, nici un gând sau vreo înclinație de a o folosi așa cum vrei tu? Vrei numai voia Lui și acesta este singurul lucru de care îți pasă? Du-te și spune-I Domnului lucrul acesta. Spune-I: ”Doamne, Îți supun Ție totul; totul pleacă, nu rămâne nimic la mine. Nu rețin nimic, nici măcar un singur lucru; totul a dispărut; totul, voință și tot—supuse Ție, ca Tu să le folosești așa încât să voiesc și să înfăptuiesc.”

Trebuie să facem exact lucrul acesta, în fiecare zi. Domnul vrea să vină în noi; acest lucru Îl va lăsa să intre. Dar atâta timp cât mai păstrez o parte din voința mea, eu voi continua să merg pe drumul meu, în ciuda mea însumi; pentru că atunci Dumnezeu nu poate să mă folosească pe deplin. Hristos nu poate intra pe deplin decât dacă există o supunere deplină față de El. Faceți ca eul să moară cu adevărat. Exact acest lucru înseamnă; înseamnă moarte.

Bineînțeles, oamenii nu se străduiesc niciodată să moară. Dacă duc vreo luptă, ei se luptă să rămână în viață. Ține minte că nu este suficient să ”vrei” să mori. Trebuie chiar să mori! Aceasta vrea Domnul. Cineva spune: ”Cum să fac acest lucru?” Domnul ne spune cum: ”Socotiţi-vă morţi faţă de păcat” (Rom. 6:11). Chiar morți! ”Căci cine a murit, de drept, este izbăvit de păcat” (vs. 7). Așa este. ”Socotiţi-vă morţi faţă de păcat” iar Dumnezeu va împlini acest lucru.

”Rămâneţi în Mine, şi Eu voi rămâne în voi. După cum mlădiţa nu poate aduce rod de la sine, dacă nu rămâne în viţă, tot aşa nici voi nu puteţi aduce rod dacă nu rămâneţi în Mine. Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce multă roadă, căci, despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic.” (Ioan 15:4, 5).

General Conference Bulletin, p. 299

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *