143 – Nu doar vorbi despre acest lucru, ci fă-l!

Toţi fiii tăi vor fi ucenici ai Domnului şi mare va fi propăşirea fiilor tăi. Vei fi întărită prin neprihănire. Isaia 54:13, 14

Ideea că noi putem ține adevărul la distanță și să-l privim ca pe o teorie, că putem să punem pe el construcțiile și interpretările noastre, iar apoi să umblăm în puterea noastră înșine și să facem ce credem noi, aceasta nu este credință. Iată credința: ”Acolo unde nu există doar o credință în Cuvântul lui Dumnezeu, ci o supunere a voinței față de El; acolo unde inima îi este predată Lui, și dorințele fixate asupra Lui.” Acestea sunt expresii cu greutate, care merită luate în considerare.
”Supunerea voinței față de El”. Ai făcut aceasta? Este voința ta supusă Lui, fără să o mai iei înapoi niciodată, sau să o exerciți așa cum vrei tu, sau pentru tine însuți? Cineva poate spune : ”Am încercat să-mi supun Lui voința.” Ei bine, încetează să mai încerci și supune-ți voința Lui. Termină cu ea și fii conștient de lucrul acesta. Poți ști dacă ai făcut lucrul acesta sau nu. Cum? Spunându-I Domnului că ai făcut lucrul acesta, și așa va fi. Dacă cineva nu știe, aceasta este cea mai puternică dovadă că încă nu și-a supus voința. Și când voința este supusă, el va ști. Când a făcut lucrul acesta, el știe ceea ce nu a știut niciodată în viața lui.

Omul firesc nu o poate primi, nu o poate înțelege. ”Toți vor fi învățați de Dumnezeu” (Ioan 6:45). Cineva poate spune altuia că el știe că această experiență este reală. Dar nimeni nu o poate da altuia. Fratele meu nu o poate obține de la mine. Pot să-i spun că este așa și că poate și el să cunoască această experiență, dar el trebuie să învețe de la Dumnezeu, pur și simplu supunându-se lui Dumnezeu. Aceasta este singura cale prin care cineva poate cunoaște sau avea această experiență.

General Conference Bulletin, p. 299

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *