141 – Credința autentică lucrează întotdeauna

Tu crezi că Dumnezeu este unul, şi bine faci, dar şi dracii cred… şi se înfioară! Vrei dar să înţelegi, om nesocotit, că credinţa fără fapte este zadarnică? Iacov 2:19,20

Omul căruia îi este atât de teamă că nu-i vei mai lăsa nicio lucrare de făcut, că vei distruge toate faptele lui, va găsi fapte de făcut – dacă Hristos este în inima lui. Nu vă îngrijorați atât de mult de fapte; găsiți-L pe Domnul Isus Hristos, și veți găsi de lucru, mai mult decât puteți lucra! Când oamenii își pun gândul la fapte și iar fapte și lucrează, în loc să se concentreze pe Isus Hristos pentru a lucra, ei strică totul.

Lui Satana nu îi pasă cât de mult mărturisește cineva îndreptățirea prin credință, și neprihănirea prin credință, atâta timp cât mintea lui este concentrată pe fapte. Dar în această definiție a credinței citim: ”Când vorbim despre credință, există o distincție pe care ar trebui să o avem în vedere. Există un fel de a crede care este complet diferit de credinţă. Existența și puterea lui Dumnezeu, adevărul Cuvântului Său, sunt lucruri pe care nici chiar Satana și oștile lui nu le pot nega în inima lor.”

Satana ”crede”, dar ce putere aduce credinţa lui ca să îl facă neprihănit, sau să-l determine să facă fapte bune? Nici una. Nu, este ceva străin, pur și simplu ca o teorie, ceva la care te uiți, ca o teorie, sau un crez. Chiar și un duh rău poate crede în existența și puterea lui Dumnezeu. El poate crede adevărul Bibliei. El poate crede că Isus este Mesia Fiul lui Dumnezeu, Sfântul lui Dumnezeu, și totuși să fie un diavol.

Să nu credeți că persoana care spune că se sprijină în întregime pe Hristos este un trântor din punct de vedere fizic sau spiritual. Dacă viața lui arată că este un trântor, el nu se sprijină deloc pe Hristos, ci pe sine însuși. Credința adevărată este aceea care vă va aduce revărsarea ploii târzii.

General Conference Bulletin. p. 298, 302

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *