135 – Care este parola de intrare în societatea cerească?

Căci n-am avut de gând să ştiu între voi altceva decât pe Isus Hristos şi pe El răstignit… pentru ca credinţa voastră să fie întemeiată nu pe înţelepciunea oamenilor, ci pe puterea lui Dumnezeu. 1 Corinteni 2:2, 5

Parola de intrare în societatea cerească este ”Isus Hristos și El răstignit”. Aceasta este tot ceea ce tu și cu mine avem nevoie să știm. Acesta este mesajul Lui către lume. Acesta este pașaportul. ”Ce vom zice dar că a căpătat, prin puterea lui, strămoşul nostru Avraam? Dacă Avraam a fost socotit neprihănit prin fapte, are cu ce să se laude, dar nu înaintea lui Dumnezeu. Căci ce zice Scriptura? Avraam a crezut pe Dumnezeu, şi aceasta i s-a socotit ca neprihănire.” (Romani 4:1-3). Ce i s-a socotit lui Avraam ca neprihănire? El a crezut pe Dumnezeu.

Când Dumnezeu a spus un lucru, Avraam a crezut. El a spus: ”Așa este”. A ”crezut pe Domnul, şi Domnul i-a socotit lucrul acesta ca neprihănire.” (Geneza 15:6). Credeți că Avraam a devenit neprihănit doar în felul acesta? Sincer acum, chiar credeți? Știți că a fost o tranzacție atât de simplă? Să presupunem că Domnul ne cheamă afară pe tine sau pe mine în seara aceasta. De fapt, El o poate face fără să ne cheme afară. El l-a chemat pe Avraam afară ca să-i arate stelele, dar El ne poate arăta păcatele fără să ne cheme afară. Ți-a arătat multe păcate? El spune: Dacă poți să le numeri, ”vor fi albe ca zăpada.” Ce spui? Amin. Și ce spune Domnul? ”Ești neprihănit”. Ești tu neprihănit? Devin oamenii neprihăniți atât de simplu și ușor? Este o tranzacție atât de simplă? Da! Amin! Mulțumesc lui Dumnezeu!

Singurul lucru care ne poate ține pe tine și pe mine departe de Împărăția lui Dumnezeu este să-i spui Domnului că minte.

General Conference Bulletin, p. 378, 379

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *