94 – Haina țesută în războiul cerului

Căci aşa vorbeşte Domnul: ”Fără plată aţi fost vânduţi şi nu veţi fi răscumpăraţi cu preţ de argint.” Isaia 52:3

Când ne-am vândut, ce am primit? Noi ne-am vândut pe nimic. Și dacă nu ne costă nimic pentru a ne răscumpăra, nu înseamnă aceasta ruină veșnică? ”Fără plată aţi fost vânduţi şi nu veţi fi răscumpăraţi cu preţ de argint.” Totuși, pe Dumnezeu L-a costat ceva. L-a costat totul. Dar El ne dă toate acestea, ca să nu ne coste pe noi nimic. Prețul a fost plătit, dar nu de noi.

”Voi, toţi cei însetaţi, veniţi la ape, chiar şi cel ce n-are bani!” (Isaia 55:1). Pe cel care nu are bani, El îl va ajuta să cumpere, El se va îngriji să primim articolul. ”Te sfătuiesc să cumperi de la Mine … haine albe, ca să te îmbraci cu ele.” (Apoc. 3:18). Descrierea pe care o avem este ”acea haină care este țesută în războiul cerului, în care nu există nici măcar un fir de țesătură omenească.” Acea haină a fost țesută într-un trup omenesc – trupul lui Hristos, în același trup pe care tu și cu mine îl avem, pentru că El a luat aceeași carne și sânge pe care le avem noi. Acesta este războiul de țesut în care Dumnezeu a țesut acea haină pentru tine și pentru mine ca să o purtăm în trup și El vrea să o purtăm și acum, precum şi atunci când trupul va fi făcut nemuritor, la sfârşit!

Cine a fost războiul de țesut? Hristos, în trupul Său omenesc. Ce a fost țesut acolo? Haina neprihănirii, neprihănirea lui Hristos — viața pe care El a trăit-o — aceasta este haina. El vrea ca haina aceasta să fie a noastră, dar nu vrea să uităm Cine a țesut-o. Nu noi înșine, ci Cel care este cu noi. Caracterul Lui trebuie să fie în noi, tot așa cum Dumnezeu era în El, și caracterul Său trebuie să fie țesut și transformat în noi prin aceste suferințe, ispite și încercări cu care ne confruntăm.

Dumnezeu este Țesătorul, dar nu fără noi. Este cooperarea divinului și umanului – taina lui Dumnezeu în tine și în mine – aceeași taină care era în Evanghelie. Acesta este mesajul celui de-al treilea înger.

Jones. A. T., „The Third Angel’s Message,” General Conference Bulletin, 1893, p. 206, 207

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *