93 – Ceea ce a funcționat pentru Hristos va funcționa și pentru tine

Să aveţi în voi gândul acesta, care era şi în Hristos Isus: … Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa, şi înfăptuirea. Filipeni 2:5, 13

Isus ne spune să cumpărăm de la El ”aur curățit [încercat] prin foc”, care este credința ce lucrează prin dragoste, adevăratul ingredient. Ce va fi încercat prin grele încercări? Credința ta care este ”mai scumpă decât aurul.” Vedeți, deoarece credința fiecăruia trebuie să fie astfel încercată, fiecare are nevoie de credința care a rezistat încercării. Avem mărturia: ”Aici este răbdarea sfinţilor, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Isus (Apoc. 14:12). Nu! Cuvântul ”au” nu există în verset. Ei păzesc poruncile lui Dumnezeu și [păzesc] credința lui Isus. Acesta este ingredientul original; aceasta este credința care, în El, a îndurat încercarea. Aceasta este credința care a întâmpinat fiecare încercare de foc pe care Satana o știa, cu toată puterea pe care el o putea aduna. Acea credință a îndurat testul.

Deci, în expresia ”să cumperi de la mine acea credință care a îndurat”, nu este același gând din versetul: ”gândul acesta care era și în Hristos Isus”? (Filipeni 2:5). Când același gând care era în El va fi și în mine, gândul acesta nu va face în mine exact ce a făcut în El? Cum slujim noi legii lui Dumnezeu? ”Cu mintea, eu slujesc Legii lui Dumnezeu” (Rom. 7:25). În lumea aceasta Hristos a slujit Legii lui Dumnezeu în fiecare clipă. Cum a făcut acest lucru? Cu mintea. Prin ce proces al minții? Prin credință.

Credința lui Isus nu a păzit poruncile lui Dumnezeu în mod perfect, tot timpul? Și nu este aceasta credința care lucrează prin iubire? Nu este mesajul celui de-al treilea înger când El spune: ”Te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur [dragoste și credință] curățit [încercat] prin foc și haine albe [neprihănirea lui Hristos], ca să te îmbraci cu ele și să nu ți se vadă rușinea goliciunii tale” (Apoc. 3:18)? Vedem cum gândul acesta care era în Hristos va suporta toate încercările pe care lumea le poate aduce. Gândul lui Hristos, care era în El, va lucra oare diferit de gândul lui Hristos în mine sau în oricare dintre noi?

Jones. A. T., „The Third Angel’s Message,” General Conference Bulletin, 1893, p. 205

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *