90 – ”Negustorul” ceresc a făcut o achiziție – pe tine!

Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri? Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. 1 Corinteni 6:19,20

Mulți ezită să înceapă să-I slujească lui Dumnezeu pentru că se tem că El nu îi va accepta. Eu îi întreb: Dacă mergi la un magazin și cumperi ceva, vei primi produsele? Faptul că le-ai cumpărat este o dovadă suficientă, nu numai că ești dispus dar ești și nerăbdător să le primești.

Să aplicăm acest lucru păcătosului care vine la Hristos. El ne-a cumpărat ”cu însuşi sângele Său” (Fapte 20:28). El ”S-a dat pe Sine Însuși pentru noi” (Tit 2:14). El a cumpărat întreaga lume a păcătoșilor. ”Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu” (Ioan 3:16). Isus a spus: ”şi pâinea pe care o voi da Eu este trupul Meu, pe care îl voi da pentru viaţa lumii.” (Ioan 6:51). ”Căci, pe când eram noi încă fără putere, Hristos, … a murit pentru cei nelegiuiţi … Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi.” (Romani 5:6,8).

”Dar eu nu sunt demn”. Asta înseamnă că nu meriți prețul plătit și îți este frică să vii ca nu cumva Hristos să respingă marfa. Ai putea avea oarecare teamă în privința asta dacă târgul nu ar fi fost parafat și prețul nu ar fi fost plătit. Dar tu nu ai nimic de-a face cu problema valorii. Hristos a făcut tranzacția în cunoștință de cauză. El nu este deloc dezamăgit când vii la El și constată că tu nu ai valoare. Dacă El a fost mulțumit să facă târgul, tu ar trebui să fii ultimul care se plânge.

Și mai minunat decât orice, El te-a cumpărat tocmai pentru motivul că nu ai fost vrednic. Ochiul lui a văzut în tine mari posibilități și El nu te-a cumpărat pentru ce meritai atunci sau acum, ci pentru ce ar putea face din tine. Noi nu avem neprihănire, de aceea El ne-a cumpărat ”ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El” (2 Corinteni 5:21).

Waggoner, Christ and His Righteousness, p. 69- 72

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *