85 – Cum devin puternici oamenii slabi

Atunci, Petru i-a zis: ”Argint şi aur, n-am, dar ce am, îţi dau: În Numele lui Isus Hristos din Nazaret, scoală-te şi umblă!” L-a apucat de mâna dreaptă şi l-a ridicat. Îndată i s-au întărit tălpile şi gleznele. Fapte 3:6, 7

Acest miracol remarcabil a provocat un entuziasm minunat printre oameni. Acum faceți aplicația: Bărbatul era ”olog din naștere”, incapabil să se ajute singur. Ar fi fost bucuros să meargă, dar nu putea. Și noi putem spune cu David: ”Sunt născut în nelegiuire și în păcat m-a zămislit mama mea” (Psalmul 51:5). Fiecare an din viața acestui bărbat îi sporea incapacitatea de a merge, mărindu-i greutatea corpului, în timp ce membrele sale nu deveneau mai puternice. Tot la fel, practicarea repetată a păcatului pe măsură ce îmbătrânim își întărește puterea asupra noastră.

Totuși, Numele lui Hristos, prin credința în El, i-a dat eliberarea deplină de infirmitatea lui. La fel și noi, prin credință, putem fi făcuți întregi și capabili să facem ceea ce până acum era imposibil. Una dintre minunile credinței, așa cum se arată în credincioșii din vechime, este că ”din slăbiciune [ei] au fost făcuți puternici” (traducere literală din limba engleză) (Evrei 11:34). Însuși actul de a ne elibera de puterea păcatului dovedește că Dumnezeu ne acceptă ca slujitori ai Săi.

Și acum vine din nou conflictul. Vine Satana, înarmat cu biciul ispitei aprige. Știm din trista experiență că el este mai puternic decât noi, și că fără ajutor nu îi putem rezista. Dar strigăm după ajutor. Atunci ne amintim că nu mai suntem robii lui Satana. Ne-am supus lui Dumnezeu și, prin urmare, El ne-a acceptat ca slujitori ai Lui. Aceasta este dovada că Dumnezeu ne va proteja, căci El are grijă de ce este al Lui. Avem asigurarea că Cel care a început o lucrare bună în noi ”o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos” (Filipeni 1:6).

În această încredere suntem puternici să rezistăm.

Waggoner, Christ and His Righteousness, p. 90-92

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *