75 – Maestrul nu Se descurajează

Când m-am pogorât în casa olarului, iată că el lucra pe roată. Vasul pe care-l făcea n-a izbutit – cum se întâmplă cu lutul în mâna olarului. Atunci, el a făcut un alt vas, cum i-a plăcut lui să-l facă. Ieremia 18:3, 4

Nici un maestru nu se uită la o lucrare pe care o făurește, când ea este pe jumătate neterminată, pentru a-i găsi vină. S-ar putea să aibă defecte, dar nu este încă terminată. Și în timp ce lucrează la ea, pentru a îndepărta toate defectele, el o vede așa cum și-a propus să fie, în planul său original. Ar fi un lucru îngrozitor dacă minunatul nostru Maestru s-ar uita la noi spunând: Nu este bun de nimic. Dar El nu face așa. El se uită la noi așa cum suntem în scopul Său veșnic în Hristos și continuă în noi lucrarea Sa minunată.

Tu și cu mine putem să ne uităm la noi înșine și să spunem: ”Nu văd cum va reuși Domnul să facă vreodată un creștin din mine, potrivit pentru cer sau pentru altceva.” Dacă El s-ar uita la noi așa cum ne uităm noi înșine, și dacă El ar fi un artizan așa de nepriceput ca noi, nu am avea niciodată vreo valoare. Dar nu; El se uită la noi așa cum vom fi în scopul Său final. Deși avem asperități, stricăciuni și cicatrici acum, așa cum suntem în noi înșine, El ne vede așa cum vom fi acolo în Hristos.

Dacă avem încredere în El, Îl vom lăsa să Își continue lucrarea. Nu ne-a dat El un exemplu de măiestria Lui? În Hristos, Dumnezeu ne arată întreaga Lui măiestrie realizată într-o fire a păcatului. El ne spune: ”Priviți. Aceasta este ceea ce Eu sunt capabil să fac cu natura păcătoasă. Acum, pune-ți încrederea în Mine și lasă-Mă să lucrez. Eu voi continua lucrarea.” Nu este deloc sarcina noastră.

Jones, General Conference Bulletin, 1895, p. 367, 368

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *