69 – Hristos are cheile închisorii noastre

Peste puţină vreme, lumea nu Mă va mai vedea, dar voi Mă veţi vedea, pentru că Eu trăiesc şi voi veţi trăi. Ioan 14:19

Isus a intrat chiar în fortăreața acestei stăpâniri ilegale care a ținut lumea cu putere și împotriva dreptății. Hristos a ieşit purtând cheile şi le are la El. Apoi, dacă această stăpânire nedreaptă ne-ar arunca pe vreunul dintre noi în aceeași temniță, este în regulă; el nu ne poate ține acolo, pentru că Prietenul nostru are cheile.

El a zdrobit puterea domniilor și stăpânirilor. El a scos o mulțime de captivi din această stăpânire a morţii, când a ieșit din mormânt. În mod deschis și triumfător i-a prezentat ca pe un mare alai. Cuvântul „triumf” se referă aici la acel triumf roman acordat unui general roman care intrase într-o țară dușmană, luase pradă și robi și îi adusese acasă în propriul său oraș. Dacă vreunul dintre cetățenii romani era captiv în acel teritoriu, el îl aducea acasă. Când biruința sa era completă, Senatul îi acorda un triumf – toți oamenii din marea zi de gală.

Isus Hristos, biruitorul nostru, a venit în acest teritoriu al inamicului. Noi eram prizonieri sub puterea acestui înșelător. Generalul nostru ne-a purtat luptele și a biruit fortăreața. El scoate captivii și îi conduce în triumf către propriul Său oraș glorios. Isus a murit ca un răufăcător, abuzat, îmbrâncit, batjocorit, scuipat, încununat cu spini, iar El a murit în felul acesta, făcând apel la puterea dreptății împotriva stăpânirii. Acea puterea a dreptății a mișcat lumea de atunci încoace și va mișca lumea în zilele noastre așa cum nu a mai fost niciodată înainte.

Jones, General Conference Bulletin, 1895, p. 437

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *