67 – Este uimitor că Dumnezeu are încredere în noi!

Nu vă mai numesc robi, pentru că robul nu ştie ce face stăpânul său, ci v-am numit prieteni, pentru că v-am făcut cunoscut tot ce am auzit de la Tatăl Meu. Ioan 15:15

Domnul spune că El își propune să nu ascundă nimic de noi. Asta arată că El are o mare încredere în noi!

Dar ne este atât de firesc să credem că atunci când credem în Isus, El doar ne tolerează. Forțându-Se să facă așa – gândim noi – El ne poate suporta căile puțin mai mult, că poate vom reuși să ne facem suficient de buni ca El să ne placă și să aibă încredere în noi. Și Satana este întotdeauna gata să ne vorbească în felul acesta.

Dar Domnul nu vrea să ezităm şi să ne îndoim cu privire la poziţia noastră în faţa Lui. El spune: ”Când ai crezut în Mine, ești acceptat în Mine. Nu îmi propun să te tolerez doar, atât cât să încerc să mă înțeleg cu tine. Îmi propun să am încredere în tine ca într-un prieten, și să te iau în sfaturile Mele și să îți dau o parte în toate treburile moștenirii”.

Am auzit oameni spunând că sunt recunoscători pentru încrederea pe care o aveau în Domnul. Nu am nicio obiecție cu privire la acest lucru, dar nu cred că este vreo mare realizare, sau vreun lucru demn de prea multă laudă, că ar trebui să avem încredere în Domnul, având în vedere cine sunt eu și cine este El.

Dar este o uimire că El are încredere în mine! Aici este uimirea. Știți că punctul culminant pe care îl poate atinge un om cu privire la încredere și prietenie este ca secretele de familie să-i fie dezvăluite. Totuși acesta este felul în care Domnul îl tratează pe credinciosul în Isus! Domnul nu este suspicios cu privire la noi, și nici nu face doar să ne tolereze. El spune: ”Veniți la Mine.” Sunteți acceptați în Cel Preaiubit. Veniți în casă; așezați-vă la masă și mâncați. Sunteți de acum încolo membri ai familiei.

Jones, General Conference Bulletin, 1895, p. 397, 398

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *