58 – Hristos a făcut ceva pentru toată lumea

Astfel dar, după cum printr-o singură greşeală a venit o osândă care a lovit pe toţi oamenii, tot aşa, printr-o singură hotărâre de iertare a venit pentru toţi oamenii o hotărâre de neprihănire care dă viaţa. Romani 5:18

Prin Adam suntem moștenitori ai unei naturi păcătoase. Nu putem să ne plângem că suntem tratați nedrept. Este adevărat că nu suntem de vină că avem o fire păcătoasă, și Dumnezeu recunoaște acest lucru. Astfel, El a prevăzut ca așa cum în Adam am fost făcuți părtași de natură păcătoasă, tot așa în Hristos să fim făcuți părtași ai naturii divine.

Dar ”mult mai mult”. Viața la care suntem făcuți părtași în Hristos este cu mult mai mult pentru neprihănire decât este viața pe care am primit-o de la Adam pentru păcat. Dumnezeu nu face lucrurile pe jumătate. El dă ”belșug de har”. Nu a trăit nici un om pe pământ asupra căruia moartea să nu aibă stăpânire și nici nu va trăi până la sfârșitul lumii. Nu există excepții, pentru că Scriptura spune că ”moartea a trecut asupra tuturor oamenilor.” Căci domnia morții este pur și simplu domnia păcatului.

Enoh a fost neprihănit numai prin credință; firea lui era la fel de păcătoasă ca a oricărui alt om. Să nu uitați că moartea aceasta nu este pedeapsa păcatului. Este pur și simplu dovada că noi suntem muritori. Și buni și răi mor deopotrivă. Aceasta nu este condamnare, pentru că unii oameni mor bucurându-se în Domnul, și chiar cântând cântece de biruință.

”Prin fapta neprihănită a unui Singur Om darul gratuit a fost adus tuturor oamenilor, având ca rezultat îndreptățirea vieții”. Nu există nicio excepție aici. Așa cum condamnarea a venit peste toți, tot așa și îndreptățirea vine asupra tuturor.

Hristos a gustat moartea pentru fiecare om. El S-a dat pe Sine Însuși pentru toți. Mai mult, El S-a dat pe Sine însuși fiecărui om. Darul gratuit a venit peste toți. Faptul că este un dar gratuit este o dovadă că nu există excepții. Dacă ar fi venit doar asupra celor care au vreo calificare specială, atunci nu ar fi fost un dar.”

Waggoner, Waggoner on Romans, p. 100, 101

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *