47 – Satana acuză; Îngerul lui Dumnezeu îndreptățește

El (îngerul) mi-a arătat pe marele preot Iosua stând în picioare înaintea Îngerului Domnului şi pe Satana stând la dreapta lui, ca să-l pârască. Domnul a zis Satanei: „Domnul să te mustre, Satano!” Zaharia 3:1,2

Satana nu poate spune adevărul și dacă păcatele tale nu ar fi fost iertate, el nu le-ar aduce niciodată în discuție, pentru că i-ar fi teamă că le-ai mărturisi și ai fi iertat. O altă întrebare este: „Nu știu: poate că nu este Satana; poate că este Dumnezeu.” Nu, ”Dumnezeu este Acela care îndreptățește.” Dacă Dumnezeu îndreptățește, El nu poate condamna.

El ne arată păcatele noastre, noi le mărturisim și ne predăm Lui, iar El ne îndreptățește. Deci, atunci când El îndreptățește, cine mai rămâne să acuze? Satana. Dacă am da mai multă crezare adevărului lui Dumnezeu și mai puțină minciunilor lui Satana, ar fi mai bine pentru noi. Nu vedeți că nu există nicio portiță lăsată pentru descurajare? Mângâietorul este Cel care convinge de păcat, așa că El ne mângâie chiar prin faptul că ne aduce aminte de greșelile pe care le-am făcut.

Îi voi mulțumi pentru mângâiere, iar când Satana le va aduce din nou în discuție, Îl voi lăuda din nou pe Dumnezeu. Auzim adesea expresia ”Măcar să fiu și eu acolo, ultimul intrat înainte să se închidă porțile, și îmi ajunge.” Sunt atât de recunoscător că nu trebuie să intrăm ca și cum ar trebui să ne cerem scuze pentru prezența noastră acolo. ”Vi se va da din belşug intrare în Împărăţia veşnică a Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos.” (2 Petru 1:11)

Waggoner, General Conference Bulletin, 1891, No. 9

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *