46 – Ceva ce crezi că vezi, dar chiar nu este acolo

Căci întristările noastre uşoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veşnică de slavă. Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd, căci lucrurile care se văd sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd sunt veşnice. 2 Corinteni 4:17,18

Vă înșală adesea vederea? Uneori crezi că ai văzut ceva ce de fapt nu era, sau ai văzut lucruri care, când le-ai privit mai cu atenție, nu erau așa cum păreau a fi? Dar Cuvântul lui Dumnezeu nu înșală niciodată. Adevărul este că singurele lucruri pe care ne putem baza sunt de fapt lucrurile pe care nu le vedem. Noi vedem pământul și cerul, dar acestea vor trece. Însă putem spune: ”Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. De aceea nu ne temem chiar dacă s-ar zgudui pământul şi s-ar clătina munții în inima mărilor.” (Psalmul 46:1,2).

Timpul acela vine. Și vor fi unii perfect calmi şi plini de încredere; dar aceia vor fi cei care au învățat să spună că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor ce sunt chemați după planul Său. Omul care se îndoiește de Dumnezeu acum se va îndoi de El și atunci.

”Cine va ridica pâră împotriva aleșilor lui Dumnezeu?” Este unul care o va face cu siguranță. Îi știm numele: Satana. Iată o mărturie cu privire la el: ”pentru că pârâşul fraţilor noştri, care zi şi noapte îi pâra înaintea Dumnezeului nostru, a fost aruncat jos.” (Apocalipsa 12:10)

Însă un biet suflet descurajat poate spune: ”Cred toate acestea și mi-am mărturisit păcatele, dar aceste păcate continuă să apară înaintea mea tot timpul!” De ce aduce Satana aceste lucruri? Pentru că el este un acuzator mincinos, iar dacă el le aduce în discuție și te acuză, atunci știi că sunt iertate, pentru că dacă nu ar fi fost iertate, el nu le-ar fi adus niciodată înaintea ta. Dacă ești sigur că Satana ți le aduce în față, ar trebui să fii unul dintre cei mai fericiți oameni.

Waggoner, General Conference Bulletin, 1891, No. 9

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *