20 – Cum a luat Hristos carnea și sângele nostru?

Astfel dar, deoarece copiii sunt părtaşi sângelui şi cărnii, tot aşa şi El Însuşi a fost deopotrivă părtaş la ele, pentru ca, prin moarte, să nimicească pe cel ce are puterea morţii, adică pe diavolul. Evrei 2, 14

Un singur om (Adam) este sursa și începutul naturii noastre omenești. Iar genealogia lui Hristos, ca unul dintre noi, ajunge până la Adam. Noi suntem fiii primului om, și așa este și Hristos după trup.

Primul capitol din Evrei este despre Hristos și natura Lui divină. Al doilea capitol este despre Hristos în natura Lui umană. Poate exista ceva în formă de om, dar care să nu aibă natura omului. Poate fi o bucată de piatră în formă de om, dar care nu este natura omului.

Isus a luat chip de om, este adevărat; dar El a făcut mai mult, El a luat și natura omului.

Hristos a luat carne și sânge așa cum primim și noi. Cum primim noi natura de carne și sânge? Prin naștere, de la Adam. Și Hristos a luat trup și sânge prin naștere; și tot de la Adam. El este „din sămânța lui David în ce privește trupul.” (Romani 1:3) În timp ce David Îl numește Domn, El este și fiul lui David (Matei 22:42-45).

Genealogia lui este urmărită până la David, dar nu se oprește aici. Merge până la Avraam. Nu se oprește nici la Avraam, ci merge până la Adam (Luca 3:38). Astfel, din punct de vedere omenesc, natura lui Hristos este tocmai natura noastră. Doar în acest singur lucru este mântuire. Nu este suficient să spunem atât. Mântuirea lui Dumnezeu pentru ființele omenești stă doar în acel singur lucru. Nu trebuie să fim deloc timizi în privința aceasta. Acolo este punctul în care Îl întâlnim pe El – Mântuitorul Cel viu, împotriva puterii ispitei”.

”Iată, fecioara va fi însărcinată, va naşte un fiu, şi-i vor pune numele Emanuel”, care, tălmăcit, înseamnă: „Dumnezeu este cu noi.” (Matei 1:23)

Jones, General Conference Bulletin, 1895, p. 232, 233

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *