1 – Glorioasa veste bună îndepărtează poverile

Veniți la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. … Căci jugul Meu este bun şi sarcina Mea este uşoară. Matei 11, 28. 30

Sub domnia harului este la fel de ușor să faci binele așa cum sub domnia păcatului este ușor să faci răul. Așa trebuie să fie, căci dacă nu există mai multă putere în har decât este în păcat, nu poate exista mântuirea din păcat.

Dar există mântuire din păcat! Nimeni care crede în creștinism nu poate nega acest lucru. Mântuirea din păcat depinde de existența unei puteri mai mari în har decât este în păcat. Nu poate să fie altfel. Acolo unde puterea harului poate avea controlul, acolo va fi ușor să faci binele.

Nimănui nu i s-a părut vreodată greu să facă răul, pentru că omul este în mod natural sclav al puterii păcatului care domnește în mod absolut. Așadar, atâta timp cât această putere domină, nu este doar dificil, este imposibil să faci binele pe care îl știi și îl dorești.

Dar dacă o putere mai mare decât aceasta stăpânește, atunci nu este suficient de clar că va fi la fel de ușor să slujești voinței puterii mai mari decât era să slujești celeilalte puteri atunci când aceasta domnea?

Harul însă nu este doar mai puternic decât este păcatul. Chiar și dacă aceasta ar fi totul, ar fi mare bucurie pentru fiecare păcătos din lume. Însă este mult mai multă putere în har decât este în păcat. Pentru că acolo „unde păcatul s-a înmulțit, harul s-a înmulțit și mai mult”. Așa că [există] mult mai multă speranță pentru fiecare păcătos din lume!

De unde vine harul? De la Dumnezeu. „Har şi pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, şi de la Domnul Isus Hristos!” De unde vine păcatul? De la diavol, desigur. Ei bine, este la fel de clar ca lumina zilei că există mult mai multă putere în har decât există în păcat, așa cum este mai multă putere în Dumnezeu decât există în diavol.

Jones. A. T., Review and Herald. 1 septembrie 1896

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *