Drumul către misiunea în Spania, partea 4

de Andrew McChesney

Luis Paiva a decis să deschidă un stand de fructe în Spania. Dar a mers înainte cu teamă, simțind că Dumnezeu îl chema să slujească în altă parte. De asemenea, era îngrijorat că noua sa afacere ar putea să-l împiedice să se dăruiască cu totul lui Dumnezeu.

La doar două săptămâni după ce a deschis standul de fructe, totul părea să se destrame.  Afacerea lui a dat greș. Partenerii săi îl înșelau. S-a îmbolnăvit și nu mai putea merge. Dar Luis nu a vrut să renunțe. A cerut sfaturi de afaceri de la alți adventiști de ziua a șaptea. Unul dintre ei, știind că Luis se pregătise pentru a fi pastor, l-a mustrat. „Nu ar trebui să fii angajat în afaceri lumești, ci în afacerea de a câștiga suflete pentru Domnul”, a spus el.

Pentru Luis, mustrarea a fost ca și cum ar fi auzit vocea lui Dumnezeu. Dar s-a simțit și mai deznădăjduit. Cum ar putea sluji ca pastor fără o biserică? Luis a discutat problema cu soția sa și au decis să se întoarcă în Venezuela, țara lor natală. Poate că acolo și-ar putea recăpăta sănătatea.

La scurt timp după aceea, Luis a primit un telefon de la Gabriel Diaz, un lider al Bisericii Adventiste din Spania.  Biserica căuta un misionar care să lucreze în Lugo, un oraș din nord-vestul țării. Luis a fost încântat de perspectiva de a se întoarce la slujirea cu normă întreagă. Dar a recunoscut că avea probleme serioase de sănătate și de afaceri. „Nu sunt în stare nici măcar să  merg”, a spus el.

Liderul bisericii nu s-a lăsat descurajat și cei doi bărbați s-au rugat împreună.

În două săptămâni, Luis și-a recăpătat capacitatea de a merge și a deschis o biserică în casa sa din Lugo. În  primul Sabat, doar două persoane, ambele membri ai bisericii, au venit la închinare. Dar în doar  patru luni, 22 de persoane se adunau în fiecare Sabat la biserica din casă. Printre acestea se numărau trei membri proaspăt botezați și alții care se pregăteau pentru botez. În plus, Luis deschisese o școală de studiu biblic și o școală de evanghelizare pentru a-i învăța pe oameni cum să câștige suflete pentru Dumnezeu. El făcea planuri pentru a planta o biserică oficială.

„Știm că trebuie să câștigăm multe suflete pentru ca acest lucru să se întâmple”, spune el. „Dar am încredere în Dumnezeu și am încredințarea în El că acest lucru se va întâmpla pentru că folosim  numai metoda lui Hristos”.

„Numai metoda lui Hristos” spune Ellen White ”va aduce un succes real în încercarea de a ajunge la inima oamenilor. Mântuitorul S-a unit cu oamenii ca unul care le dorea binele. El și-a arătat simpatia față de ei, a îngrijit de nevoile lor și le-a câștigat încrederea. Apoi le-a spus: “Urmați-Mă!” Divina vindecare, p. 143

Ca pastor în Venezuela și, mai târziu, ca misionar în Mexic, Luis nu a visat niciodată că el  Îl va sluji pe Dumnezeu în Spania. Dar nu putea fi mai fericit.

Andrew McChesney este editorul revistei Adventist Mission. 

Articol preluat de pe site-ul Revival and Reformation

Traducere: Adina Păltineanu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *