Drumul către misiunea în Spania, partea 3

de Andrew McChesney

Pastorul Luis Paiva a primit în mod miraculos 1.000 de dolari americani pentru a achita o datorie, ceea ce l-a determinat să creadă că voia lui Dumnezeu era ca el, soția sa și cei trei copii ai lor să părăsească Venezuela. Dar nu aveau economii.

„Doamne, cum să plec fără economii?” s-a rugat el.

Acasă, soția i-a spus că îl sunase un pastor din Statele Unite, care dorea să vorbească cu el. Pastorul căuta un misionar voluntar care să lucreze timp de un an într-o zonă din Mexic în care nu exista o prezență adventistă de ziua a șaptea. Luis a plecat în Mexic, iar soția și copiii săi i s-au alăturat două luni mai târziu.

În următoarele opt luni, 35 de persoane au fost botezate prin eforturile lui Luis. Un membru nou a donat o clădire și astfel a fost deschisă o nouă biserică.

Dar autoritățile i-au refuzat lui Luis o viză pentru a rămâne în Mexic. Părea să aibă doar două opțiuni: să se mute în mod ilegal în Statele Unite sau să rămână în Mexic în mod ilegal. El nu voia să trăiască nicăieri în mod ilegal. Luis făcuse cunoștință cu un funcționar regional de imigrare. Când oficialul a auzit despre situația lui Luis, i-a promis că nu-l va expulza. Luis l-a crezut. Dar el Îl credea și mai mult pe Dumnezeu atunci când a spus: „Nu vă încredeţi în cei mari, în fiii oamenilor, în care nu este ajutor” (Psalmul 146:3).

Îngrijorat, Luis s-a rugat. De asemenea, a dat telefoane în Statele Unite și în Canada, căutând sfaturi juridice pentru a părăsi Mexicul. Doar două biserici au răspuns – o biserică adventistă și o altă biserică, ambele din Canada – dar Luis a rămas în Mexic. Apoi, un membru al bisericii l-a vizitat acasă. „Care este cea mai mare frică a ta?”, l-a întrebat bărbatul. „Nu vreau să trăiesc ilegal în Mexic și nu vreau să călătoresc ilegal în Statele Unite”, a răspuns Luis. „Dar nici nu vreau să mă întorc în țara mea”.

„Dacă ai avea bani, ce ai face chiar acum?”, a întrebat bărbatul.

„Mi-aș cumpăra bilet de avion și aș zbura în Spania”, a spus Luis.

Luis avea o mătușă de aceeași vârstă care emigrase în Spania cu 20 de ani mai devreme. Dacă s-ar fi mutat, ar fi avut un membru al familiei în apropiere. În plus, el vizitase Spania cu trei ani înainte și se simțea bine acolo.

După ce l-a ascultat pe Luis, membrul bisericii a spus: „Deci, hai să cumpărăm biletele și să zbori în Spania”.

După ce a cumpărat biletele de avion pentru Luis și familia sa, i-a spus lui Luis să nu-și facă griji. „Dumnezeu este cu tine și te conduce”, a spus el.

Astăzi, Luis și soția sa sunt misionari în Spania.

Andrew McChesney este editorul revistei Adventist Mission. 

Articol preluat de pe site-ul Revival and Reformation

Traducere: Adina Păltineanu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *