Drumul către misiunea în Spania, partea 2

de Andrew McChesney

Doar cinci familii se aflau acasă când bărbați înarmați au atacat un grup de nouă case ocupate de familii pastorale adventiste de ziua a șaptea din Venezuela. Fluturând armele, atacatorii au forțat familiile să intre într-o singură casă, unde au separat bărbații, femeile și copiii. Poliția a sosit și a înconjurat casa, ceea ce a dus la un impas care s-a încheiat în mod pașnic 10 ore mai târziu, când, la ora 3 dimineața, atacatorii au fugit într-o pădure din spatele casei.

Soțiile și copiii celor nouă familii pastorale au fost mutați după atacul din 2016. Pastorii au lucrat singuri timp de mai multe luni în așteptarea unor noi locuințe. Mai mulți s-au mutat în alte țări pentru a servi ca pastori.

Luis Paiva, care a slujit ca pastor timp de aproximativ zece ani, nu era sigur ce să facă. Viața fusese dificilă și înainte de atac în Venezuela volatilă din punct de vedere economic. Banii erau puțini, iar mâncarea era rară. De trei ani, se chinuia să plătească un împrumut. Dar nu reușea nici măcar să țină pasul cu plata dobânzilor, iar datoria se umflase până la 1.000 de dolari americani.

Luarea de ostatici a fost punctul limită pentru soția lui Luis. Familia de cinci persoane nu se afla acasă în momentul atacului. Dar soția lui Luis a rămas traumatizată și nu a mai vrut să trăiască în Venezuela. Luis a fost de acord că țara nu era sigură, dar nu se simțea bine să lase o datorie neplătită.

Luis s-a rugat pentru un semn. De obicei nu cerea semne, deoarece credea că Dumnezeu putea să conducă fără ele. Dar nu știa ce altceva să facă. „Doamne, dacă faci o minune și mă ajuți să plătesc această datorie, acesta va fi semnul care mă va determina să plec din Venezuela”, s-a rugat el.

Bărbații înarmați furaseră lucruri din toate cele nouă case, inclusiv din cea a lui Luis. A fi jefuit nu era ceva neobișnuit. Casa lui Luis fusese spartă de mai multe ori în ultimul an, dar el nu depusese nicio cerere de despăgubire. De obicei, furturile erau prea mici ca să merite urmărirea unei cereri de despăgubire. Dar, după ultimul furt, liderii bisericii au oferit despăgubiri pentru tot ce fusese furat în ultimul an dacă Luis obținea un raport de poliție ștampilat care să confirme ultimul furt.

Niciunul dintre ceilalți pastori nu a reușit să obțină raportul de poliție. Dar Luis s-a întâmplat să aibă prieteni în poliție și a obținut documentul.

Două luni mai târziu, compania de asigurări a depus 1.000 de dolari în contul său bancar. Era exact suma necesară pentru a plăti datoria.

„Nu am beneficiat de acei bani”, spune Luis, care astăzi este misionar în Spania. „Dar am înțeles că Dumnezeu a trimis banii pentru ca eu să pot achita datoria. Am știut că Dumnezeu va binecuvânta și planul de a părăsi țara.”

Andrew McChesney este editorul revistei Adventist Mission. Această experiență este tipărită cu permisiunea  revistei.

Articol preluat de pe site-ul Revival and Reformation

Traducere: Adina Păltineanu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *