Boilerul stricat

de Jaël Naomie

Iernile din statul New York pot fi aspre, iar iarna din 2021 nu a fost diferită.

Era luna decembrie când boilerul Soniei a încetat să mai funcționeze. Deoarece afară era deja -1°C , avea nevoie de căldură și avea nevoie de ea imediat. Când a sunat tehnicianul să vină să se uite la boiler, i s-a spus că acesta avea nevoie de o piesă care nu era disponibilă până în februarie 2022. Aceasta era o veste alarmantă pentru Sonia și familia ei.

De la pandemia din 2020, Sonia lucra de acasă și să lucrezi într-o casă înghețată ar fi fost foarte inconfortabil. Chiar dacă ar fi avut un calorifer electric, acesta ar fi încălzit doar un spațiu mic, iar restul casei ar fi fost înghețat de frig. Și soțul Soniei era îngrijorat de ceea ce s-ar fi putut întâmpla cu țevile dacă ar fi trebuit să stea atât de mult timp fără căldură. Aveau și chiriași cu copii mici și toți se bazau pe acel boiler pentru a încălzi casa. Ce trebuiau să facă?

Sonia era o femeie a rugăciunii. Ea știa că Tatăl ei ceresc îi va da o soluție la această nouă problemă cu care se confrunta. Sonia s-a rugat lui Dumnezeu pentru înțelepciune și a repetat făgăduința din Luca 12:27-29: „Uitați-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii: ei nu torc, nici nu țes, totuși vă spun că nici Solomon, în toată slava lui, n-a fost îmbrăcat ca unul din ei. Dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba, care astăzi este pe câmp, iar mâine va fi aruncată în cuptor, cu cât mai mult vă va îmbrăca El pe voi, puțin credincioșilor? Să nu căutați ce veți mânca sau ce veți bea şi nu vă frământați mintea.” Sonia și-a încheiat rugăciunea spunând: „Am încredere în Tine, Tată”. Apoi s-a reconcentrat pe terminarea lucrului pentru ziua respectivă.

În acea seară, când soțul Soniei a ajuns acasă, a întrebat dacă boilerul a fost reparat, pentru că termostatul indica 25°C. Sonia a răspuns: „Nu, de când a venit tehnicianul prima dată, nimeni nu a venit să se uite la el”.

Dar mâini nevăzute lucraseră la acel boiler. Mâinile lui Dumnezeu au fost la lucru din clipa în care Sonia și-a încheiat rugăciunea și a spus: „Am încredere în Tine, Tată”. Ca un copil plin de încredere, Sonia și-a văzut de munca ei din acea zi, iar Domnul i-a onorat credința.

Ea și soțul ei au decis să nu se atingă de termostat. În mod miraculos, au avut căldură din decembrie până când piesa pe care o așteptau a venit în martie 2022. Chiar și atunci când au deschis ferestrele pentru a aerisi casa, temperatura a rămas la 25°C. Dumnezeu este atât de milostiv!

Încurajarea mea pentru voi, prieteni, este: aveți încredere în Dumnezeu! Dacă El nu v-a dat o soluție la situația voastră imposibilă, atunci El intenționează să o rezolve El Însuși pentru voi. Când copiii lui Israel îl aveau pe Faraon și armata sa care îi urmăreau din spate și Marea Roșie în fața lor, ei nu aveau o soluție pentru a-și rezolva problema. Atunci Dumnezeu, în toată puterea, slava și tăria Sa, a făcut un „lucru nou” și a despărțit Marea Roșie. Asta a fost atunci. Astăzi, Dumnezeu încă mai face „lucruri noi” și răspunde nevoilor noastre imediate. El a satisfăcut nevoile Soniei, rezolvând problema imediată a boilerului și menținând temperatura casei la 25°C timp de luni de zile! Dumnezeu încă face „lucruri noi” și le poate face și pentru tine.

Jaël Naomie este autorul cărții One Minute with God (Un minut cu Dumnezeu), un jurnal devoțional de rugăciune. La șaisprezece ani a decis să își dăruiască viața lui Hristos. Deși Jael s-a confruntat cu multe obstacole pentru decizia ei, Dumnezeu a rămas credincios, iar încrederea lui Jael în Dumnezeu crește cu fiecare zi care trece. În toți anii ei, ea nu a văzut niciodată „pe cel neprihănit părăsit, nici pe urmașii lui cerșind pâine” (Psalmii 37:25 NKJV). Această mărturie este retipărită cu permisiunea Time to Get Ready Ministries.

Articol preluat de pe site-ul Revival and Reformation

Traducere: Adina Păltineanu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *