40 Zile de rugăciune – Ziua 34 – Solia din 1888 și ultima generație

Chemarea lui Dumnezeu astăzi

În lumina acestui adevăr, este absolut vital ca fiecare creștin să ia în serios chemarea lui Dumnezeu de a fi umplut cu Duhul Său și să Îl lase pe Isus să Se manifeste în și prin ei; să experimenteze neprihănirea prin credință. Numai atunci vor obține biruința  asupra oricărei ispite și a oricărui păcat din viața lor. Acesta este motivul pentru care Ellen White a scris:

Nimic în afară de botezul Duhului Sfânt nu poate aduce biserica în poziția sa corectă și să pregătească poporul lui Dumnezeu pentru conflictul care se apropie repede.” Manuscripts releases vol. 2, 30

Solia îndreptățirii prin credință din 1888 este un mesaj de biruință deplină pe care o putem avea asupra ispitelor și păcatelor din viața noastră. Este necesar ca fiecare creștin să înțeleagă și să experimenteze neprihănirea prin credință dacă vor fi în viață când Isus va veni.

În plus, păcatul este o problemă a inimii; nu doar acte de neascultare. Numai Dumnezeu poate schimba inima prin Duhul Său, prin neprihănirea Domnului Hristos în noi (Romani 5:5; Galateni 5:22-23).

Cu toate acestea, dacă cineva nu înțelege adevăratul mesaj al neprihănirii prin credință, va cădea într-una din cele două false învățături.

 • Dacă este dedicat cu tărie să asculte de toate cerințele lui Dumnezeu, el va intra în contrafacerea numită „legalism”. El va căuta să devină sfânt prin propriile eforturi, cerând ca ajutorul și puterea lui Dumnezeu să se adauge eforturilor sale. Acest tip de experiență religioasă poartă cu el o povară grea și este lipsit de bucurie, deoarece nu cunoaște bucuria eliberării pe care o oferă Hristos.
 • Sau își recunoaște înfrângerea în încercarea de a asculta de toate cerințele lui Dumnezeu, deoarece a descoperit că este imposibil pentru el să asculte până la acest nivel. El va dezvolta o atitudine conform căreia ascultarea față de toate cerințele lui Dumnezeu nu se poate face. Așa că renunță să mai încerce și trăiește o viață creștină foarte convențională. El spune în inima sa, „Dumnezeu îmi iartă neajunsurile și mă va elibera în cele din urmă de păcatele care mă apasă când Isus va veni”. De asemenea, el va fi nevoit să respingă conceptul de a trăi fără Hristos ca mijlocitor în timpul timpului de necaz.

Este vreo mirare de ce Satana a luptat atât de mult în 1888 și în anii care au urmat pentru a întuneca mesajul neprihănirii prin credință? Ca denominație, am trecut prin legalism, și mulți din cei care resping legalismul astăzi au căzut într-o viață creștină convențională.

Satanei nu-i pasă în care eroare cădem, atâta timp cât nu descoperim adevărul despre neprihănirea  numai prin credința în Hristos. Mă rog ca Domnul să anuleze eforturile lui Satana astăzi de a împiedica primirea acestui mesaj și a acestei experiențe vitale în Hristos. Fie ca Dumnezeu să ne deschidă tuturor ochii la adevărul despre neprihănirea numai prin credința în Hristos (Efeseni 1:17-19).

Ziua 34 Cereri de rugăciune:

Roagă-te pentru :

 • Botezul cu Duhul Sfânt
 • Redeșteptare personală și în biserică
 • Ca Dumnezeu să te conducă pe tine și biserica  la înțelegerea și experimentarea ploii târzii a Duhului Sfânt.
 • Persoanele de pe lista ta de rugăciune
Ziua 34 Întrebări pentru studiu aprofundat: (pe baza lecturii de mai sus)
 1. Care ar trebui să fie răspunsul nostru la adevărul despre neprihănirea prin credință?
 2. Care sunt cele două lucruri importante pe care botezul cu Duhul Sfânt le va face pentru biserică?
 3. Cum îl va afecta pe cineva o înțelegere eronată a mesajului neprihănirii prin credință?
 4. De ce se luptă Satana să întunece mesajul neprihănirii prin credință?
 5. Care este mesajul neprihănirii prin credință din 1888?
Ziua 34 Pregătirea inimii/ provocare:
 1. Pe tot parcursul zilei, cere-I lui Dumnezeu să îți reamintească ce îți vorbește El în lectura de astăzi și în secțiunea de întrebări și discuții și să te ajute să le aplici în viața ta.
 2. Citește „Neprihănirea prin credință” de Dennis Smith, materialul din Ziua 35.
 3. Răspunde cu rugăciune la întrebările pregătitoare pentru Ziua 35, secțiunea de discuții și întrebări.

Traducere:   Roxana Duminică și Adina Păltineanu

Versiunea audio min 34.49 – min 38.47

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *