40 Zile de rugăciune – Ziua 15 – Neprihănirea doar prin credință – continuare

Credința biruiește lumea

Ioan a recunoscut credința ca fiind singurul mijloc de a învinge ispitele lui Satana.

Pentru că oricine este născut din Dumnezeu biruieşte lumea; şi ceea ce câştigă biruinţă asupra lumii este credinţa noastră.” 1 Ioan 5:4

Puteți astfel vedea de ce Satana vrea să orbească poporul lui Dumnezeu față de minunata experiență a neprihănirii doar prin credința în Hristos. În primul rând, el vrea să-L înlocuiască pe Domnul Hristos din acel aspect al vieții creștinului. În al doilea rând, el nu vrea ca noi să avem biruință asupra ispitei și a păcatului. El nu vrea ca legea lui Dumnezeu să fie ascultată. Căci prin experimentarea neprihănirii prin credință, Îl punem pe Hristos în centrul umblării noastre cu Dumnezeu, iar viața noastră va fi o viață de ascultare de Dumnezeu. Prin credința noastră în Hristos, ascultarea de legea lui Dumnezeu va fi manifestată în și prin noi de către Domnul  Hristos. Și aceasta este adevărata neprihănire prin credință.

Ellen White a înțeles cu siguranță poziția centrală a credinței în viața creștinului. Ea a scris:

Cunoașterea a ceea ce vrea să spună Scriptura atunci când ne îndeamnă să cultivăm credința este mai importantă decât orice altă cunoaștere care poate fi dobândită.” Review and Herald, 18 octombrie 1898

Ea știa că singura cale către biruință este credința în Hristos. Ea știa că singurul mod în care putem fi neprihăniți este credința în neprihănirea lui Hristos. Ea știa că singura modalitate de a asculta cu desăvârșire de legea lui Dumnezeu este credința în Domnul Hristos. De aceea ea a susținut atât de puternic solia neprihănirii prin credință din 1888. Ea știa că era singura modalitate de a-L avea pe Hristos în centrul vieții noastre și de a deveni oamenii care sunt gata să-L întâlnească pe Hristos când El Se va întoarce în slavă.

Ziua 15  Cereri de rugăciune:

Roagă-te pentru :

 • Botezul cu Duhul Sfânt
 • Redeșteptare personală și în biserică
 • Pentru ca Dumnezeu să conducă biserica și pe tine personal la a experimenta  în fiecare zi ascultarea fără pată a lui Isus
 • Persoanele de pe lista ta de rugăciune
Ziua 15 Întrebări pentru studiu aprofundat: (pe baza lecturii de mai sus)
 1. De ce vrea Satana să-l orbească pe poporul lui Dumnezeu cu privire la minunata experiență a neprihănirii prin credință numai în Hristos?
 2. Cum a încercat Satana să ia locul lui Hristos în viața creștinului?
 3. Care lucru este mai important decât orice altă cunoștință care ar putea fi câștigată? 
 4. De ce Ellen G. White susține cu putere mesajul neprihănirii prin credință de la 1888?
 5. De ce li se pare greu creștinilor să asculte de Legea lui Dumnezeu?
 6. Care este experiența fiecărui creștin atunci când încearcă să asculte de Legea lui Dumnezeu prin propriile eforturi și prin încercări stăruitoare de a fi credincios?
 7. Descrie în propriile cuvinte cum trebuie creștinul să își exercite credința în Hristos pentru a trăi o viață de ascultare.
 8. Ce acțiuni ar trebui să faci care te vor ajuta să biruiești ispitele lui Satana?
Ziua 15 Pregătirea inimii/ provocare:
 1. Pe tot parcursul zilei, cere-I lui Dumnezeu să îți reamintească ce îți vorbește El în lectura de astăzi și în secțiunea de întrebări și discuții și să te ajute să le aplici în viața ta.
 2. Citește „Neprihănirea prin credință” de Dennis Smith, materialul din Ziua 15.
 3. Răspunde cu rugăciune la întrebările pregătitoare pentru Ziua 15, secțiunea de discuții și întrebări.

Traducere: Roxana Duminică

Versiunea audio min 40.40 – min 43.14

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *