Nici prin putere nici prin tărie – ci prin Duhul Său!

de Jan-Harry Cabungcal

Îmi făceam bagajele pentru a prinde zborul spre casă din Republica Dominicană (RD). Prietenii mei adolescenți din Europa cântau cântece de laudă, reflectau la bunătatea lui Dumnezeu și mă așteptau să îmi iau rămas bun de la ei. Când m-am uitat în ochii lor, am văzut o licărire de tristețe. Timpul binecuvântat petrecut împreună se încheiase și era timpul să ne întoarcem acasă. Mă gândeam: „Cum putem să ne întoarcem la aceleași vechi obiceiuri după o experiență înaltă cu Dumnezeu și după ce am văzut multe vieți transformate, inclusiv a noastră?”

Mai mult de 150 de suflete fuseseră câștigate pentru Hristos. Am descoperit puterea rugăciunii, a predării și a dependenței de Dumnezeu. Mi-am dat seama că trebuia făcut ceva pentru a-i sluji pe tinerii mei prieteni și pe alte sute de persoane deopotrivă. Dar ce anume? Aveam 30 de ani, mă convertisem de curând și eram proaspăt botezat în biserica adventistă de ziua a șaptea. Știam că soluția nu putea veni decât de la Dumnezeu.

Mi-am invitat prietenii să îngenuncheze alături de mine pentru o rugăciune sinceră. I-am mulțumit lui Dumnezeu pentru bunătatea Sa, pentru că a lucrat în și prin noi, pentru că ne-a transformat și pentru că ne-a dat succes în câștigarea de suflete. Ne-am revărsat inimile înaintea Lui, căutând iertare pentru păcatele și pentru viața de până atunci. Am implorat ca Duhul Său cel Sfânt să preia controlul deplin asupra inimilor și vieților noastre. L-am implorat pe Dumnezeu să facă ceva ce nicio putere omenească nu ar putea realiza pentru tinerii noștri din Europa. Am avut încredere în Cel care nu cunoaște eșecul pentru a ne conduce pe calea cea bună. Așa s-a născut Europe4Jesus (E4J).

Am plecat liniștit din RD și m-am îndreptat spre Miami pentru o escală de trei zile. Mi-am dat seama că, cu cât mă rugam mai mult, cu atât Dumnezeu deschidea mai multe ferestre de oportunități de a mărturisi. M-am trezit dând studii biblice personalului de la hotel, de la saloane de coafură și de la un magazin Apple. Cu cât erau mai mulți oamenii la care mă conducea Dumnezeu, cu atât mai mult vedeam nevoia de a veni la El și de a implora umplerea, echiparea și călăuzirea Duhului Său. Mă simțeam necalificat și nevrednic să îi conduc pe alții la Isus, dar de asemenea, mă simțeam sincer binecuvântat. În timp ce mă întorceam în Elveția, I-am cerut lui Dumnezeu să mă conducă în acea zi la o persoană care Îl căuta. Domnul mi-a răspuns la rugăciune sub forma șoferiței de taxi.

Am descoperit că obișnuia să frecventeze o biserică adventistă împreună cu bunica ei. În timp ce mergeam spre aeroport, i-am împărtășit mărturia mea și am putut să-i ofer un studiu biblic. Duhul lui Dumnezeu conducea, iar eu m-am trezit făcând un apel din spatele taxiului. Nu a existat nicio ezitare. Ea L-a acceptat cu bucurie pe Isus și a declarat că, în Sabatul următor, va merge la biserică împreună cu fiica sa.

În acele trei săptămâni petrecute în străinătate, Domnul m-a educat pentru slujirea mea în Europa. Până în prezent, am călătorit în 32 de țări pentru a împărtăși minunatul mesaj al Evangheliei lui Isus. Dumnezeu a binecuvântat E4J încât a instruit și îndrumat nenumărați tineri și a desfășurat sute de programe de evanghelizare a tinerilor. Toate acestea au fost posibile doar pentru că tinerii au îndrăznit să se roage!

Ioan 16:24 ne învață că nu am primit pentru că nu am cerut. Dar noi știm ce să cerem doar atunci când inimile noastre sunt aproape de Dumnezeu.

De ce să nu-I dai Lui necazurile din viața și slujirea ta? Amintește-ți că lucrarea Lui în noi se împlinește „’nici prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Meu’, zice Domnul oştirilor! ” (Zaharia 4:6).

Jan-Harry Cabungcal, doctor în științe, este conferențiar și cercetător în neuroștiințe, Vulliens, Elveția. Pentru a afla mai multe despre Europe4Jesus, faceți clic pe http://europe4jesus.net.

 

Articol preluat de pe site-ul Revival and Reformation

Traducere: Adina Păltineanu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *