Întâlnește-i acolo unde sunt!

de Andrew McChesney

Simo Vehkavuori, un pastor pensionar, a simțit o voce interioară care îl invita să continue să meargă după ce a ajuns la un lac aglomerat cu înotători și oameni la plajă  în Finlanda. Simo a urmat o cărare care trecea pe lângă mai multe lacuri mai mici. „Mergi mai departe”, a spus vocea interioară. Simo a ajuns la un lac mic și a văzut patru tineri așezați pe jos. „Ați vrea să auziți o poveste din timpul războiului civil finlandez de acum o sută de ani?”, a întrebat el.

„Da, te rugăm, povestește-ne!”, au spus ei.

Când Simo a terminat povestea, a spus: „Scuzați-mă, dar vă deranjează dacă vă întreb ce părere aveți despre religie?”.

„Noi credem în Dumnezeu”, au spus ei.

„Ați vrea să auziți cum am devenit creștin?”, a întrebat el.

Când a terminat, a menționat că avea mai multe carduri pentru studii biblice online. Tinerii s-au arătat interesați, iar Simo a constatat că avea exact patru carduri în buzunar. „Wow!”, a exclamat o tânără. „Domnul știa că suntem patru. De aceea aveai patru caeduri la tine!”

La un alt lac, Simo s-a apropiat de o tânără care făcea plajă. „Ai dori să auzi o poveste din războiul civil finlandez?”, a întrebat el.

După poveste, a întrebat-o ce părere are despre religie și i-a povestit cum a devenit el creștin. Văzând că este interesată, el a spus: „Am acasă o carte numită Calea către Hristos. Vrei să aștepți 20 de minute?”

Ea a fost de acord. Când s-a întors cu cartea și cu un card pentru studii biblice, ea a spus: „Când ai plecat, am început să te cronometrez cu ceasul. Ți-a luat doar 15 minute”. Ea a acceptat cu recunoștință cadourile.

Altă dată, Simo s-a dus la un cuplu căsătorit și fiul lor adolescent. „Ați dori să auziți o poveste din războiul civil finlandez?”, a întrebat el. După aceea, când i-a întrebat ce părere au despre religie, părinții au răspuns că au o problemă majoră acasă. Fiul lor consuma droguri. „Trebuie să ne rugăm împreună”, a spus Simo. Femeia a început să plângă. După ce s-a rugat, Simo a spus: „Aș vrea să vă dau o carte, dar este la mine acasă”.

„Putem merge cu mașina noastră”, a spus bărbatul. La el acasă, Simo a dat cuplului recunoscător Calea către Hristos și un card pentru studii biblice.

Simo crede că Dumnezeu îi binecuvântează eforturile de a se întâlni cu oamenii din Finlanda seculară. Nimeni nu a refuzat vreodată oferta sa de a povesti cum a devenit creștin. Misiunea sa de evanghelizare, a spus el, este inspirată de exemplul lui Pavel. „Sunt convins că ar trebui să ieșim în întâmpinarea oamenilor și nu să așteptăm ca ei să vină la noi”, a spus el.

Andrew McChesney este redactor la Adventist Mission.

Articol preluat de pe site-ul Revival and Reformation

Traducere: Adina Păltineanu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *