Ziua 16 – Cuvântul dătător de viață

Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire. – 2 Timotei 3:16

Viața lui Dumnezeu, care dă viață lumii, este în Cuvântul Său. Prin Cuvântul Său, Domnul Isus a făcut vindecări și a alungat demoni. Prin Cuvântul Său, El a liniștit marea și a înviat morți; și oamenii au fost martori că în Cuvântul Său era putere. El a vorbit din Cuvântul lui Dumnezeu, citându-le tuturor din scrierile Vechiului Testament. Întreaga Biblie este o manifestare a lui Hristos. Ea este singura noastră sursă de putere.– Slujitorii Evangheliei, 250

Provocarea inimii

Nu este incredibil faptul că Biblia – Cuvântul lui Dumnezeu – este mult mai mult decât o simplă colecție de scrieri antice? Ea este inspirată, ceea ce înseamnă că Dumnezeu a fost direct implicat în a-i ajuta pe autorii credincioși să pună pe „hârtie” gândurile lor inspirate de Dumnezeu. Inoculate în aceste cuvinte este puterea Sa dătătoare de viață și și puterea care schimbă viața – aceea de a reînvia, restaura și răscumpăra. Dar ea este activată doar prin credință.

Crezi cu adevărat ceea ce spune Dumnezeu în Cuvântul Său? Când a fost ultima dată când L-ai crezut pe Dumnezeu pe cuvânt și ai avut încredere că va face ceea ce a promis, va face, chiar și atunci când sentimentele tale îți spun contrariul? Vei lăsa Cuvântul lui Dumnezeu să-ți reînvie și să-ți refacă sufletul, astăzi?

Cereri de rugăciune

  • Roagă-te pentru puterea de a avea credință în făgăduințele lui Dumnezeu și de a nu te lăsa tras în jos de sentimentele de îndoială sau de teamă.

  • Roagă-te pentru împlinirea făgăduințelor Cuvântului lui Dumnezeu asupra celor 7 persoane de pe lista ta.

  • Roagă-te ca dragostea lui Isus și adevărurile din Cuvântul Său să găsească intrare în acele țări în care nu există o prezență adventistă.

  • Roagă-te pentru credincioșii care se confruntă cu o mare persecuție religioasă, în special în Rusia, China și în țările din Orientul Mijlociu.

  • Roagă-te pentru cei care au ales să fie botezați de când au început conflictele din Europa de Est. Roagă-te ca aceste decizii să fie permanente.

Alăturați-vă  24/7 Uniți în rugăciune

Alăturați-vă altor credincioși din întreaga lume care se roagă împreună pe Zoom în timpul celor 40 de zile de rugăciune: https://us02web.zoom.us/j/81684898368?pwd=MHhtYzQ0VlQ2WmR1SGxxQWZtbGZWQT09

 

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *