Ziua 11 – Cum să miroși ca un înger

de Sebastien Braxton

Când am bătut la ușă, o femeie mărunțică, de vârstă mijlocie, a deschis-o puțin pentru a mă întâmpina. Am început să-i explic că mergeam din ușă în ușă să vând literatură creștină. Ea m-a întrerupt rapid și m-a întrebat dacă pot să revin mâine. Părea tulburată. Bazat pe propria mea experiență și i-am răspuns: „Doamnă, de obicei nu ne întoarcem. Așa că, dacă nu sunteți interesată, este perfect în regulă. Avem câteva cărți de probă pe care vi le pot oferi pentru aproximativ zece sau douăzeci de dolari…”. Din nou, mi-a respins comentariul și mi-a cerut să revin a doua zi. Am consimțit și am promis că voi reveni. Ușa s-a închis rapid.

În ciuda rezistenței mele încăpățânate față de Duhul, m-am întors la ea acasă. Înainte de a putea termina de bătut, ușa s-a deschis și ea m-a invitat înăuntru să aștept în bucătărie. Eram atât de complet convins că aceasta va fi o pierdere de timp, încât nici măcar nu mi-am adus toate cărțile înăuntru cu mine. Am regretat curând această decizie. La vedere se afla un cec bancar în alb, deja semnat. Asta însemna că era pregătită să cumpere cărțile; trebuia doar să știe prețul. Am început să cer iertare Duhului Sfânt pentru lipsa mea de credință.

La întoarcere, ea a observat expoziția pe care am creat-o pe blatul ei și a spus: „Voi cumpăra toate cărțile pe care le aveți dacă îmi puteți răspunde la o singură întrebare”.

În stare de șoc, am spus: „Bineînțeles, orice!”.

„Ești un înger?”, m-a întrebat ea.

Am clătinat din cap. „Nu, doamnă, nu sunt un înger”.

„Ești sigur că nu ești un înger?”, a întrebat ea suspicioasă, privind cu ochii întredeschiși

„Da, sunt sigur. Puteți să o întrebați pe mama. Ea vă va spune”, am spus cu un ușor chicotit. Apoi am întrebat curios: „De ce m-ai întreba asta?”.

Răspunsul ei mi-a schimbat întreaga înțelegere a modului în care Dumnezeu S-a implicat în aducerea noastră împreună. Femeia mi-a povestit că, în urmă cu un an avusese un vis în care dialogase cu un înger al cărui chip nu-l putuse vedea din cauza strălucirii sale. Când s-a trezit, crezând că este doar un vis, s-a ridicat și și-a dat seama că același înger se afla la picioarele patului ei! Îngerul a zburat rapid pe fereastră și ea a alergat la fereastră cât de repede a putut, pentru a-l vedea – dar fără succes.

Când și-a tras capul înapoi de la geam, un miros copleșitor rămăsese în cameră. Mirosul era plăcut, dar nefamiliar. Ea a început să caute sursa mirosului. A mirosit fiecare parfum, apă de colonie, plantă, esență, odorizant, orice miros pe care l-a putut găsi. Nici unul dintre ele nu se potrivea. Până când am apărut eu la ușa ei. Femeia mi-a spus: „Tu aveai mirosul! Am fost atât de copleșită încât m-am panicat și am întrebat dacă poți reveni mâine. M-am gândit că, dacă ești un înger de la Dumnezeu, te vei întoarce. Nu ai fi mințit”.

Și când te gândești că era cât pe ce să nu mă întorc! Era cât pe ce să ratez o ocazie de a lua parte la un miracol al lui Dumnezeu, pierzându-mi zelul pentru suflete în rutina serviciului.

Ea a continuat să spună: „Chiar și acum, încă mai ai mirosul”. Ne-am rugat împreună și ne-am îmbrățișat, iar ea a cerut studii biblice.

Asemenea unei experiențe moderne a lui Corneliu (Fapte 10), Dumnezeu pregătește pe cineva chiar acum pentru tine. Cred că Dumnezeu a lăsat acel miros cu mai bine de un an înainte pentru ca ea să confirme autoritatea cerească a celui care l-a purtat din nou. Din fericire, Dumnezeu nu face deosebire între oameni și va oferi cu plăcere aceeași experiență oricui este dispus să se ofere pentru mântuirea altora. Dacă ești dispus să te supui călăuzirii Duhului Sfânt și să te pui la dispoziția cerului, atunci vei „mirosi ca un înger” pentru un suflet pe care Dumnezeu l-a pregătit să primească harul și mântuirea Sa.

Sebastien Braxton este designer UX, orator internațional și antreprenor în serie (deschide mai multe afaceri, una după alta).  Este director executiv și co-fondator pentru Luminate, o aplicație mobilă care organizează versiunea audio a experiențelor de reconciliere prin intermediul scrierilor lui Ellen White.  Este fondatorul Fiat Lux, o agenție de design creativ care consultă organizații religioase pentru a valorifica tehnologia în favoarea Evangheliei.

Provocarea inimii

Atunci când ne facem disponibili pentru a fi folosiți de Dumnezeu, El va orchestra întâlniri divine care nu numai că sunt o binecuvântare pentru persoana căreia îi slujim, ci ne încurajează și pe noi în umblarea noastră cu Hristos. Nimic nu este la fel de pasionant ca umblarea cu Isus și faptul că știm că El lucrează în favoarea noastră, în timp ce ne alăturăm Lui în lucrarea Sa.

Când te-ai rugat ultima dată ca Dumnezeu să-ți dea întâlniri divine?

De ce să nu-I predai timpul, temerile tale, pe tine însuți, lui Hristos chiar acum, și să-L rogi să te folosească pentru a ajunge la cineva pentru El astăzi?

Cereri de rugăciune

 • Roagă-te pentru întâlniri divine specifice astăzi și în acest weekend.
 • Roagă-te ca Dumnezeu să-ți dea o persoană interesată de studiu biblic personal și să îndepărteze orice teamă din inima ta de a studia cu alții.
 • Roagă-te pentru frații și surorile noastre din China, care se luptă sub opresiunea religioasă.
 • Roagă-te pentru credincioșii afectați de inundațiile din Durban, Africa de Sud, și din Filipine.
 • Roagă-te pentru cele 7 nume de pe lista ta. Roagă-te pentru modalități de a ajunge la ei.

Alăturați-vă  24/7 Uniți în rugăciune

Alăturați-vă altor credincioși din întreaga lume care se roagă împreună pe Zoom în timpul celor 40 de zile de rugăciune: https://us02web.zoom.us/j/81684898368?pwd=MHhtYzQ0VlQ2WmR1SGxxQWZtbGZWQT09

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu 

2 comentarii

 1. Geanta Gabriela

  Citind devoțional ul de astăzi mi-am amintit de o experiență petrecuta cu câțiva ani în urma. Locuiam in Craiova și lucram la o școală publica. Acolo m-am împrietenit cu o colega și Domnul a facut sa primesc un răspuns pozitiv la propunerea mea sa parcurgem un seminar de Daniel și apoi am fost asa bucuroasă când am putut continua cu unul din Apocalipsa. Dorința mea era sa dorească sa cunoască biserica,sa vina la Adunare. Intre locuință dânsei și Biserica erau câțiva km buni. Tocmai începuse o Evanghelizare și îmi doream sa vina și ea. Dumnezeu a folosit niște împrejurări și invitația mea a fost dublata de o persoana cunoștință de-a ei,sa participe la Evanghelizare. Am fost atât de bucuroasă când am vazut-o în sala împreună cu mama ei care era membra unei biserici neoprotestante. Cum ne-am văzut mi-a spus ca în biserica miroase foarte frumos. Eu am zis ca poate de la parfumuri personale. Dar ea a spus ca este un miros aparte fata de cele folosite de obicei. De atunci a început sa vina la biserică și de fiecare data confirma existenta acelui miros plăcut. A venit aproape în toate serile la Evanghelizare. Nu a luat atunci nici o hotărâre. Au mai trecut vreo doi ani timp în care Dumnezeu a așezat Cuvântul Său în inima ei prin diverse activități și experiente și în final a încheiat legământ cu Domnul prin botez. Domnul fie lăudat ca ,colega este în biserica și Îl slujește pe Dumnezeu.

 2. Estera Neculicioiu

  Vă rog rugați-va și pentru copii să îl cunoască pe Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.