Ziua 10 – Cum să ajungi la cei din orașul tău

Urmăriţi binele cetăţii în care v-am dus în robie şi rugaţi-vă Domnului pentru ea. – Ieremia 29:7

Importanța faptului de a ne croi drum în marile orașe este încă păstrată înaintea mea. De mulți ani, Domnul ne îndeamnă la această îndatorire și, cu toate acestea, nu vedem decât relativ puține lucruri realizate în marile noastre centre populate. Dacă nu ne apucăm cu hotărâre de această lucrare, Satana va înmulți dificultățile care nu vor fi ușor de depășit. Suntem cu mult în urmă în ceea ce privește realizarea lucrării care ar fi trebuit să fie făcută în aceste orașe neglijate de mult timp. Lucrarea va fi acum mai dificilă decât ar fi fost acum câțiva ani. Dar dacă ne vom apuca de lucrare în numele Domnului, barierele vor fi dărâmate și vom avea victorii categorice.” – Ministry to the Cities, p. 25.

Provocarea inimii

Majoritatea lumii locuiește în orașe. Deși trebuie să Îi cerem lui Dumnezeu să ne arate când trebuie să ne mutăm la țară, nu trebuie să neglijăm lucrarea din orașe. Miliarde de oameni sunt prinși fără speranță în dependențele, zgomotul, distracțiile și stilul de viață din orașe.

Roagă-te ca Dumnezeu să-ți dea o povară pentru slujirea în orașe. Poate că El te cheamă să începi un „centru de influență” sau o afacere care să aibă în vedere slujirea pentru a ajunge la sufletele pierdute din orașele lumii? Sau poate că El te cheamă pe tine și pe biserica ta să vă angajați într-o lucrare holistică prin diferite misiuni pentru oamenii din orașul tău?

De ce nu Îi ceri lui Dumnezeu să-ți arate cum să slujești cel mai bine oamenilor din orașul sau satul tău?

Cereri de rugăciune

  • Roagă-te pentru bunăstarea propriului tău oraș. Roagă-te ca Evanghelia să strălucească prin tine și prin biserica ta în orașul în care locuiești.
  • Roagă-te pentru primarul și pentru alți lideri ai orașului/satului tău. Roagă-te pentru mântuirea lor și pentru ca Dumnezeu să le dea înțelepciune pentru o bună conducere.
  • Roagă-te pentru orașele care nu au o prezență adventistă – pentru ca Dumnezeu să ridice lucrători pentru seceriș.
  • Roagă-te pentru centrele urbane globale, Misiunea către orașe și Centrele de Influență situate în orașele la care nu s-a ajuns încă din întreaga lume. Roagă-te ca mulți să fie aduși la Isus.
  • Roagă-te pentru ca liderii din aceste centre să aibă înțelepciune pentru a-și îndeplini misiunea pentru înaintarea Împărăției lui Dumnezeu.

Alăturați-vă  24/7 Uniți în rugăciune

Alăturați-vă altor credincioși din întreaga lume care se roagă împreună pe Zoom în timpul celor 40 de zile de rugăciune: https://us02web.zoom.us/j/81684898368?pwd=MHhtYzQ0VlQ2WmR1SGxxQWZtbGZWQT09

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *