Surprize similare în Finlanda

de Andrew McChesney

Simo Vehkavuori, un tânăr evanghelist cu literatura din Finlanda, a avut parte de o surpriză în timp ce mergea din casă în casă în Laponia. Când a sunat la soneria unei case, o femeie a deschis ușa și, văzându-l afară, a exclamat: „Vreau să comand acel set de 10 povestiri biblice de la dumneavoastră!”. Simo nici măcar nu avusese timp să îi spună că vinde cărți, cu atât mai puțin să menționeze că avea setul de 10 cărți cu povestiri biblice pentru copii al lui Arthur Maxwell.

„S-ar putea să fiți surprins de ce comand cărțile atât de repede de la dumneavoastră”, a spus femeia. „În timpul nopții, Dumnezeu mi-a dat un vis, iar în vis mi-a arătat fața dumneavoastră și mi-a spus: ‘Acest om va veni la tine acasă. Comandă de la el un set de 10 cărți cu povestiri biblice’. De aceea am fost gata să comand imediat”.

Altă dată, Simo a trecut pe la o firmă locală și i-a oferit proprietarului un exemplar al cărții Tragedia Veacurilor de Ellen White. „Nu înțelegem nimic din această carte”, a spus proprietarul. „Dar fiica noastră este directoarea unei școli religioase. Ea va fi aici mâine. Puteți să vă întoarceți?”

Simo i-a spus fratelui său geamăn, care vindea cărți cu el în oraș, despre întâlnire. „Te rog să te rogi”, a spus el.

Când Simo s-a întors la firmă, proprietarul i-a făcut cunoștință cu fiica sa. Femeia a explodat de furie când a aflat că Simo era un adventist de ziua a șaptea și a criticat dur biserica adventistă.

Când a terminat, el a cerut permisiunea de a vorbi. „Doamnă directoare”, a spus el, „Nu vă puteți imagina ce Dumnezeu minunat slujim în biserica adventistă! Vreau să Îl urmez pe Dumnezeul pe care Îl slujim oriunde ne conduce”.

Femeia a părut surprinsă. „Tinere, dacă Dumnezeu înseamnă atât de mult pentru tine”, a făcut o pauză și s-a întors spre mama ei: „Mamă, poți să-mi dai niște bani? Vreau să cumpăr toate cărțile pe care le are acest tânăr”.

Simo s-a rugat împreună cu femeia și cu părinții ei. Întorcându-se în camera în care locuia cu fratele său, l-a găsit pe acesta pe genunchi. El i-a povestit cu entuziasm fratelui său despre intervenția miraculoasă a lui Dumnezeu. „Cu adevărat, Dumnezeu este în spatele lucrării Sale”, a spus Simo.

Andrew McChesney este editor al revistei Adventist Mission. Pentru a citi mai multe mărturii uimitoare, vizitați: Adventist Mission

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *