Am făcut o înțelegere cu Dumnezeu

de Andrew McChesney

Dmitry Bagal, un student din Rusia, a rămas fără bani la câteva luni după ce s-a înscris la programul de masterat în teologie de la Universitatea Adventistă Friedensau din Germania. Opțiunile sale păreau limitate. Putea să lucreze în campus sau la un azil de bătrâni din apropiere, dar veniturile obținute nu i-ar fi acoperit decât parțial taxele de școlarizare. Ca străin, nu putea lua un împrumut de la stat, ca studenții germani. Dar putea solicita o bursă, care era mai mică decât împrumutul, dar nu necesita rambursare.

În timp ce Dmitry se ruga pentru rezolvarea dilemei, s-a simțit impresionat să facă o înțelegere cu Dumnezeu. „Doamne”, s-a rugat el, „dacă mă binecuvântezi cu această bursă, promit să pun deoparte o a doua zecime pentru a susține lucrarea misionară”.

Dmitry a solicitat bursa și, spre bucuria lui, aceasta a fost aprobată. El a început să pună deoparte o a doua zecime, încă 10 la sută din venitul său brut, pentru lucrarea misionară. Pe măsură ce treceau semestrele, bursa i s-a aprobat iar și iar, iar el a continuat să dea a doua zecime pentru lucrarea misionară. În ciuda faptului că dădea o a doua zecime, el a avut cumva întotdeauna suficienți bani pentru a acoperi taxele de școlarizare și alte cheltuieli. A reușit chiar să pună bani deoparte pentru un fond de urgență.

Apoi, laptopul lui Dmitry, vechi de cinci ani, a început să nu mai funcționeze  în timp ce lucra la teza de masterat. A fost nevoit să cumpere piese de schimb de două ori pentru a-l repara singur. Într-o zi, a constatat că nu mai putea închide ecranul laptopului. Balamalele refuzau să se miște. Avea nevoie de un nou laptop dacă spera să își termine teza și era bucuros că avea un mic fond de urgență.

Dar, în timp ce se ruga în legătură cu situația, și-a amintit de un prieten, tot din fosta Uniune Sovietică, care slujea împreună cu familia sa de cinci persoane ca misionari în jungla sud-americană. Umiditatea ridicată a distrus tableta prietenului său, iar pentru a-și continua lucrarea avea nevoie disperată de un dispozitiv robust. Dmitry nu înțelegea de ce se gândea la prietenul său din America de Sud, când el era cel care avea nevoie de un laptop pentru a absolvi. Dar a cumpărat un laptop rezistent la apă și la praf și i l-a trimis prin poștă prietenului său.

La scurt timp după ce a trimis pachetul, pe ecranul laptopului lui Dmitry a apărut o reclamă online care oferea exact balamalele de care avea nevoie pentru laptop. A comandat balamalele și, după ce le-a instalat, ecranul s-a deschis și s-a închis ca nou. În mod uimitor, laptopul funcționează și astăzi, opt ani mai târziu. Dmitry nu are nicio îndoială că Dumnezeu îi binecuvântează pe cei care pun misiunea pe primul loc. „Domnul a prelungit durata de viață a laptopului”, spune Dmitry. „Cu adevărat este scris în Biblie: „Cine are milă de sărac împrumută pe Domnul, şi El îi va răsplăti binefacerea. ” [Proverbe 19:17,].”

Andrew McChesney este redactor pentru Misiunea Adventistă.

Articol preluat de pe situl Revival and Reformation

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *