Nu te teme!

de Edith Kiggundi

În primele ore ale zilei de 30 martie 2020, am căzut în genunchi și am strigat: „Doamne, Te rog, trimite ajutor.” Cererea a fost motivată de o poruncă pe care tocmai o primisem în vis de a „începe un lanț de rugăciune”. Având în vedere ora din zi și nefiind clar când ar trebui să înceapă acest lanț de rugăciune, am decis să îmi stabilesc propria oră de începere mai târziu în cursul zilei. Oricât am încercat, nu am putut să adorm din nou. Mintea mea era blocată la viitoarea mea angiogramă programată pentru ora 7:30 a.m. în acea dimineață. M-am tot sucit și învârtit continuu până când m-am hotărât  să mă duc în camera de rugăciune.

Odată ajunsă acolo, am încercat să citesc Biblia și să mă rog, dar nu mă puteam concentra. Pe fundal era acest sentiment sâcâitor că era inutil să mă rog acum. M-am simțit descurajată, dar, în disperarea mea, L-am rugat pe Isus să trimită pe cineva să se roage cu mine, deoarece nu reușeam să mă rog singură. Promisiunea din Isaia 65:24 („Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!”) a prins viață pentru mine când am auzit deodată un semnal sonor pe telefon. Era fiul meu, Mark, care mă suna din Toronto și îmi spunea că vrea să se roage cu mine. Poate că era de așteptat, având în vedere circumstanțele privind angiograma mea din acea dimineață.

La scurt timp după ce m-am rugat cu fiul meu, am primit un alt telefon! De data aceasta de la prietena mea, Lungi, din Africa de Sud, care habar nu avea prin ce treceam, spunându-mi că s-au simțit impresionați să se roage pentru mine. După aceste două rugăciuni, mi-am verificat mesajele de pe telefon și am constatat că, în timp ce mă rugam cu Mark și Lungi, sosise un mesaj de la un cuplu din Statele Unite, care spunea că au fost și impresionați să se roage cu mine.

Plină de bucurie, am sunat la ei și  ne-am rugat împreună. La sfârșitul rugăciunii, credința mea se întărise. Puțin mai târziu, un prieten mi-a trimis textul din Isaia 41:10, care spunea: „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.”

Cu toate aceste încurajări, m-am îndreptat spre spital, unde cardiologii au descoperit că două dintre arterele mele coronare erau blocate în proporție de 90%. Au inițiat o procedură în timpul căreia au fost introduse două stenturi. În timp ce priveam echipa la lucru, (Da. Eram complet trează urmărind procedura pe ecran. Nu am fost sedată.) am simțit prezența Domnului care îmi spunea: „Nu te teme, Eu sunt cu tine”.

Îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru că atunci când am strigat după ajutor, El a mers înaintea mea pentru a răspunde nevoii mele de încurajare și de parteneri de rugăciune. El avea deja un răspuns în acțiune. El ne cunoaște fiecare nevoie.

Edith Kiggundi este căsătorită și are trei copii adulți, iar în prezent locuiește în Edmonton, Alberta, Canada, unde slujește ca prim-prezbiter în biserica sa locală. Este educatoare de profesie și un om al rugăciunii pasionată de împărtășirea evangheliei  lui Isus Hristos. Edith crede că rugăciunea schimbă totul. Această expriență este împărtășită cu permisiunea Time to Get Ready Ministries.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *