Răspunzând rugăciunilor pentru ajutor divin, 9 mai

Şi poruncile acestea, pe care ţi le dau astăzi, să le ai în inima ta. Să le întipărești în mintea copiilor tăi şi să vorbești de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula.  Deuteronom 6: 6, 7

Tați și mame, cum pot găsi cuvinte care să descrie măreția responsabilității voastre! După caracterul pe care îl dezvăluiți în fața copiilor voștri îi educați să slujească lui Dumnezeu sau să se slujească eului. Așa că înălțați către cer rugăciunile voastre serioase pentru ajutorul Duhului Sfânt, ca inimile voastre să poată fi sfințite și ca cursul pe care îl urmați să onoreze pe Dumnezeu și să câștige pe copiii voștri la Hristos. Atunci   când părinții realizează că prin vorbire sau acțiune neglijentă își pot rătăci copiii, acest lucru ar trebui să le ofere părinților un sentiment al solemnității și sacralității sarcinii lor.

Părinții au nevoie de paza lui Dumnezeu și a Cuvântul Său. Dacă nu iau în considerare sfaturile Cuvântului lui Dumnezeu, dacă nu fac din Biblie sfătuitorul, regula vieții lor, copiii lor vor crește nepăsători și vor merge pe căile neascultării și necredinței. Hristos a trăit o viață de trudă și tăgăduire de sine și a murit o moarte  rușinoasă, ca să poată da un exemplu al spiritului care ar trebui să inspire și conducă pe urmașii Săi. În timp ce se străduiesc ca în viața lor de acasă să fie asemenea lui Hristos, influențele cerești vor fi revărsate peste tot în viața familiei lor.

În fiecare cămin creștin, Dumnezeu ar trebui să fie onorat dimineața și seara prin jertfe de laudă și rugăciune. În fiecare dimineață și seară rugăciuni serioase ar trebui să se înalțe către Dumnezeu pentru binecuvântarea și călăuzirea Sa. Va trece Domnul cerului pe lângă astfel de case și nu va lăsa nici o binecuvântare acolo? Nu, într-adevăr. Îngerii aud jertfa de laudă și rugăciunea credinței și ei poartă cererile lor către Cel care slujește în sanctuar pentru poporul Său și pledează meritele Sale în favoarea lor. Adevărata rugăciune se prinde de Cel Atotputernic și dă oamenilor biruința. Pe genunchi, creștinul capătă putere pentru a rezista ispitei. – The Review and Herald, 1 februarie 1912.

Devoționalul face parte din cartea  ”Ye Shall Receive Power ”  de Ellen G. White 

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *