Ce poate spăla păcatul meu?

Vei ierta acel păcat de la început,

Care este-al meu, deși e făcut în trecut?

Cu patru sute de ani în urmă, poetul John Donne se întreba cu voce tare dacă Dumnezeu va ierta efectiv alegerile sălbatice și prostești pe care le făcuse în viața sa.

În ultimele patru zile, cel puțin jumătate din oamenii din lume s-au întrebat în tăcere același lucru. Poate Dumnezeu – oare Dumnezeu – chiar șterge efectiv evidența mâniei, poftei și necinstei noastre? Sau aceste alegeri se vor târî întotdeauna în urma noastră ca amintiri dureroase ale nebuniei noastre?

Promisiunea lui Dumnezeu pentru cei care se întorc la El este clară și categorică: „Le voi ierta nelegiuirea şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatul lor.” (Ieremia 31:34). Tatăl știe că avem îndoieli cu privire la bunătatea Lui așa că Biblia ne spune: „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne curețe de orice nelegiuire.” (I Ioan 1: 9). Și dacă avem nevoie și de un memento vizual al făgăduinței Lui de a repara starea noastră, auzim: „Cât de departe este răsăritul de apus, atât de mult depărtează El fărădelegile noastre de la noi.” (Psalmul 103: 12)

Nu este nimic mai demn de încredere decât promisiunea lui Dumnezeu de a-ți ierta trecutul. Ai încredere în promisiunea Lui: experimentează libertatea Lui.

Și rămâneți în har. -Bill Knott

 

Bill Knott – este redactor al revistei Adventist Review. Articolul a fost publicat în numărul din 07 mai 2021.

Traducere: Adina Păltineanu

2 comentarii

  1. Angela Albulet

    Multumesc ,Doamne, pt fagaduinta iertarii! Am nevoie de iertarea Ta, am nevoie de puterea Ta, pt a renunta la alegerile nepotrivite din viata mea! Te rog, ajuta-ma!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *