Pace, 5 martie

Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.  Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus. Filpeni 4:6, 7

Mântuitorul lumii a căutat să aducă în inimile îndurerate ale ucenicilor cea mai puternică alinare. Dar din nenumăratele subiecte, El a ales tema Duhului Sfânt, care trebuia să le inspire și să le mângâie inimile. Și totuși, deși Hristos a subliniat această temă referitoare la Duhul Sfânt, cât de puțin se stăruie asupra ei în biserici! Numele și prezența Duhului Sfânt sunt aproape ignorate, totuși influența divină este esențială în lucrarea desăvârșirii caracterului creștin.

Unii nu au pace, nici odihnă. Sunt într-o stare de constantă iritabilitate și permit impulsului și pasiunii să le conducă inimile. Ei nu știu ce înseamnă să experimentezi pacea și odihna în Hristos. Ei sunt ca o navă fără ancoră, dusă de vânt și aruncată de colo-colo. Dar cei ale căror minți sunt controlate de Duhul Sfânt umblă în umilință și blândețe; căci lucrează în rândurile lui Hristos și vor fi păstrați în perfectă pace, în timp ce cei care nu sunt controlați de Duhul Sfânt sunt ca marea neliniștită.

Domnul ne-a dat un ghid divin prin care putem cunoaște voința Lui. Cei care sunt egocentriști, înfumurați, nu simt nevoia de a cerceta Biblia și sunt foarte deranjați dacă alții nu au aceleași idei deficiente și nu văd cu aceeași viziune distorsionată ca ei. Dar cel care este călăuzit de Duhul Sfânt și-a aruncat ancora dincolo de perdeaua unde a intrat Isus pentru noi. El cercetează Scripturile cu seriozitate dornică și caută lumina și cunoștința care să-l conducă  în mijlocul nedumeririlor și pericolelor care îi înconjoară calea la fiecare pas. Cei care sunt neliniștiți, se plâng, murmurând, citesc Biblia cu scopul de a-și apăra modul lor de acțiune și ignoră sau pervertesc sfaturile lui Dumnezeu. Cel care are pace și-a pus voința de partea voinței lui Dumnezeu, și dorește să urmeze călăuzirea divină. – The Signs of the Times,14 august 1893.

Devoționalul face parte din cartea  ”Ye Shall Receive Power ”  de Ellen G. White  

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *