Păcatul împotriva Duhului Sfânt, 27 ianuarie

De aceea vă spun: Orice păcat şi orice hulă vor fi iertate oamenilor, dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată. Matei 12:31

Voi adresa aceste rânduri celor care au avut lumină, care au avut privilegii, care au avut avertismente și rugăminți și care nu au făcut niciun efort hotărât să se predea cu totul lui Dumnezeu. Aș vrea să vă avertizez să vă temeți, ca să nu păcătuiți împotriva Duhul Sfânt și fiți lăsați pe calea voastră, scufundați în letargie morală și să nu obțineți niciodată iertare. De ce vă permiteți să mai fiți educați în școala lui Satana și să urmați un curs de acțiune care va face imposibilă pocăința și reforma? De ce să rezistați propunerilor de îndurare? De ce să spui „Lasă-mă în pace”, până când Dumnezeu va fi silit să-ți împlinească dorința, din moment ce vrei așa?

Cei care rezistă Duhului lui Dumnezeu cred că se vor pocăi, cândva în viitor, când vor fi gata să facă un pas hotărât spre reformă; dar pocăința va fi atunci dincolo de puterea lor. Întunericul  celor care refuză să meargă în lumină în timp ce au lumina, va fi potrivit cu lumina și privilegiile acordate.

Nimeni nu trebuie să privească păcatul împotriva Duhului Sfânt ca pe ceva tainic și de nedefinit. Păcatul împotriva Duhului Sfânt este păcatul unui refuz permanent de a răspunde invitației la pocăință. Dacă refuzi să crezi în Isus Hristos ca Mântuitorul tău personal, tu iubești mai degrabă întunericul decât lumina, îți place atmosfera care înconjura pe primul mare apostat. Tu alegi mai degrabă această atmosferă decât atmosfera care  înconjoară pe Tatăl și Fiul și Dumnezeu îți permite să alegi. Dar nici un suflet să nu fie descurajat de această prezentare a problemei. Nimeni dintre cei care se străduiesc să facă voia Stăpânului  nu va fi aruncat. Pune-ți nădejdea în Dumnezeu. Domnul Isus a arătat clar că El te privește ca având o valoare inestimabilă. El a părăsit tronul Său împărătesc , a părăsit curțile Sale regale, Și-a îmbrăcat divinitatea cu umanitatea și a murit o moarte rușinoasă pe crucea de pe Golgota , ca tu să fii salvat. – The Review and Herald, 29 iunie  1897.

Devoționalul face parte din cartea  ”Ye Shall Receive Power ”  de Ellen G. White.  

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *