Mașina care este martorul lui Dumnezeu

de Andrew McChesney

Chenelle, în vârstă de treizeci și unu de ani, a auzit răpăitul puternic al focului de armă semiautomată în timpul unei sesiuni de instruire a profesorilor în capitala  statului Trinidad Tobago, Port of Spain

Profesorii au sărit în picioare și au fugit spre fereastra de la etajul trei. Pe stradă, un bărbat fugea pe jos de o mașină albă. Împușcăturile veneau din mașină. Câțiva profesori au țipat înspăimântați și toată lumea s-a lăsat în jos pentru adăpost, în timp ce mașina trecea pe lângă școală. Au așteptat două minute lungi. În cele din urmă, zgomotul puternic al focurilor de armă s-a oprit, iar Chenelle a auzit țipetele înfricoșate ale elevilor. Ea plângea. Aceasta era  a doua oară în șapte luni când auzea focuri de armă.

Profesorii au coborât pentru a-i liniști pe școlarii înspăimântați. Chenelle, care ajuta la organizarea instruirii, a plecat de la școală. Polițiștii erau deja afară, cerând șoferilor să-și mute mașinile parcate. Dar un ofițer de poliție i-a interzis să se apropie de mașină.

”Pot măcar să-mi văd mașina?” a întrebat ea. Un ofițer a condus-o la mașina neagră. Găuri de gloanțe i-au ciuruit ferestrele. Chenelle era șocată. Cumpărase mașina de mai puțin de doi ani.

Chenelle a aflat mai târziu că doi oameni, inclusiv un băiețel, au fost zgâriați de gloanțe în atac. Nimeni nu fusese ucis. Prin providență divină, mulți copii fuseseră scutiți de școală în acea după-amiază, astfel încât profesorii să poată avea sesiunea de instruire. Mașina ei suferise daune grave, deoarece bărbatul care fusese vizat de pistolar fugise din mașina sa și se ascunsese în spatele mașinii ei.

În acea noapte acasă, Chenelle i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru ocrotirea Sa. „Mulțumesc, Doamne, pentru că m-ai salvat pe mine și pe toți oamenii care erau în imediata apropiere a focurilor de armă”, s-a rugat ea. „Mulțumesc pentru ocrotirea Ta permanentă asupra vieții mele”.

Gândindu-de la atac, își aminti despre o conversație pe care o avusese în ziua anterioară. În timp ce aștepta schimbarea uleiului la mașina ei, ea și mecanicul au discutat despre modul în care oamenii își iau mașinile prea în serios, chiar punându-le înaintea lui Dumnezeu. În timpul conversației, Chenelle i-a spus despre focurile de armă semiautomată pe care le auzise pe autostradă cu șapte luni în urmă. Mașina implicată în incident a lovit partea stângă a mașinii lui Chenelle, deteriorând-o grav. După acel accident, Chenelle a decis că Hristos era mai important decât mașina ei. „Chiar dacă mi-aș pierde mașina mâine, atâta timp cât Hristos îmi va cruța viața, Îi voi sluji în continuare”, i-a spus Chenelle mecanicului.

A doua zi, pe 12 iunie 2019, focurile de armă au izbucnit în fața școlii. După împușcăturile de la școală, mai mulți colegi de serviciu au sfătuit-o pe Chenelle să-și vândă mașina. ”Vinde-ți mașina”, a spus unul. ”Are energie demonică”. ” Da, scapă de ea”, spuse altul. ”Ceva nu este în regulă cu această mașină.” Dar Chenelle nu vedea niciun motiv pentru care să o vândă.

”Nu este vorba despre mașină”, a spus ea. „Nu ar trebui să ne concentrăm asupra lucrurilor materiale. Ar trebui să ne concentrăm atenția asupra lui Dumnezeu.”

Ea crede că mașina ei este un martor al bunătății lui Dumnezeu. ”Este cu adevărat vorba despre faptul că Dumnezeu ne ocrotește atunci când ne păstrăm credința și proclamăm numele Lui în momente dificile”, a spus ea.

Andrew McChesney este editor al revistei Adventist Mission.

Cereri de rugăciune ale bisericii mondiale

26 septembrie – 2 octombrie 2020

  • Rugați-vă pentru discernământ spiritual în poporul lui Dumnezeu în aceste vremuri tulburi. Rugați-vă să învățăm să testăm tot ceea ce auzim și vedem prin Cuvântul lui Dumnezeu.
  • Rugați-vă pentru creștinii din Statele Unite. Pe 26 septembrie 2020, mii de evanghelici s-au întâlnit la Capitoliul Statelor Unite din Washington, DC, pentru a se ruga pentru redeșteptare. Vrem redeșteptare, dar vrem o redeșteptare biblică, așa că rugați-vă  împreună cu noi pentru ca Dumnezeu să conducă această națiune și biserica noastră.
  • Rugați-vă pentru personalul tehnic al Conferinței Generale și pentru cei care lucrează în spatele cortinei, făcând planuri pentru Consiliul Anual, care va începe săptămâna viitoare. Au nevoie de înțelepciunea și îndrumarea lui Dumnezeu.
  • Rugați-vă pentru săptămâna dedicată de Adventist Mission oamenilor din Lao, la care evanghelia încă nu a ajuns încă. Oamenii Lao locuiesc în câmpiile Laosului din Asia de Sud-Est. Mulți cultivă orez și alte culturi pentru a-și câștiga existența. Doar 3,5% din acest grup de oameni îl cunosc pe Isus. Rugați-vă împreună cu noi pentru cei 3,2 milioane de Lao care nu au auzit încă Evanghelia veșnică.

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *