Mâna care nu dă drumul niciodată, August 31

Căci Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te iau de mâna dreaptă şi-ţi zic: ‘Nu te teme de nimic, Eu îţi vin în ajutor! Isaia 41 :13

Soarele strălucea scânteietor pe zăpada orbitoare a unuia dintre cei mai înalți munți din Alpi, în timp ce un călător își urma ghidul pe cărare… El avea încredere în ghidul său și pășea fără teamă pe urmele lui, deși traseul era cu totul nou pentru el. Deodată a ezitat; căci îndrăznețul alpinist pășise peste o prăpastie îngustă, dar foarte adâncă; dar apoi întinzându-și mâna, i-a cerut… să se prindă de ea și să pășească. Călătorul încă ezita, dar ghidul l-a încurajat să asculte, spunând liniștitor: „Ia mâna mea; mâna aceasta nu-ți va da  drumul niciodată. ”

Dragi prieteni tineri, Unul mai mare decât orice ghid omenesc vă cere să-L urmați pe culmile răbdării și sacrificiului de sine. Cărarea nu este una ușoară… Pe tot parcursul, Satana a pregătit capcane pentru picioarele celor neatenți. Dar urmând pe Ghidul nostru, putem merge în siguranță perfectă; căci calea este sfințită de pașii Săi. Poate fi abruptă și accidentată, dar El a mers pe ea. Picioarele Lui au călcat pe spini pentru a ne face drumul mai ușor. El însuși a purtat fiecare povară pe care suntem chemați să o purtăm. Contactul personal cu El aduce lumină, speranță și putere. Despre cei care-L  urmează, El spune: „Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea.” Ioan 10:28.

De fiecare dată trebuie să trăim doar o zi. Nu trebuie să facem lucrarea unei vieți întregi în câteva ore. Nu trebuie să privim în viitor cu îngrijorare; căci Dumnezeu a făcut posibil să fim biruitori în fiecare zi.

Trebuie să cucerim dușmanul, exercitând astăzi o credință vie. Astăzi trebuie să-L căutăm pe Dumnezeu și să fim hotărâți să nu ne odihnim mulțumiți fără prezența Lui. Ar trebui să veghem, să lucrăm și să ne rugăm ca și cum aceasta ar fi ultima zi care ne-ar fi fost acordată.

Dacă astăzi ești bine cu Dumnezeu, ești pregătit dacă Hristos ar veni astăzi.

Devoționalul face parte din cartea ”The Faith I Live By ”  de Ellen G. White.

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *