Binecuvântare în activitatea fizică, 14 august

Domnul Dumnezeu a luat pe om şi l-a aşezat în grădina Edenului ca s-o lucreze şi s-o păzească. Geneza 2:15

Una dintre primele legi ale ființei este aceea a acțiunii. Fiecare organ al corpului are lucrarea lui bine stabilită, de dezvoltarea căreia depinde puterea sa. Acțiunea normală a tuturor organelor dă vigoare și viață; lipsa de acțiune aduce degradare și moarte.

Locuitorilor Edenului le-a fost încredințată grija grădinii, „ca s-o lucreze și s-o păzească”. (Geneza 2, 15.) … Munca a fost dată de Dumnezeu ca o binecuvântare pentru om, să-i ocupe mintea, să-i întărească corpul și să-i dezvolte capacitățile. În activitatea intelectuală și fizică, Adam a găsit una dintre cele mai înalte plăceri ale existenței sale sfinte.

Exercițiul fizic echilibrat, care implică  toate organele și capacitățile corpului nostru, este esențial pentru ca fiecare să facă cea mai bună lucrare. Când creierul este mereu încordat, în timp ce celelalte organe ale mașinăriei vii sunt inactive, se produce o pierdere de putere fizică și mintală.

Aceia ale căror obiceiuri sunt sedentare ar trebui, când vremea permite, să facă mișcare în aer liber în fiecare zi, fie vară, fie iarnă. Mersul pe jos este preferabil călăritului sau plimbării cu trăsura, pentru că pune în mișcare mai mulți mușchi. Plămânii sunt siliți să lucreze sănătos, căci este imposibil să umbli în pas vioi fără a-i umple cu aer…

Inspirarea adâncă, deplină, a aerului curat, care umple plămânii cu oxigen, purifică sângele. Ei îi dau o culoare vie și îl trimit, asemenea unui curent dătător de viață, în fiecare parte a corpului. O bună respirație liniștește nervii, stimulează pofta de mâncare, îmbunătățește digestia și produce un somn sănătos, înviorător.

Isus era un lucrător constant, serios. N-a trăit vreodată printre oameni un altul atât de îngreunat de răspunderi. .. Cu toate acestea, viața Sa era o viață sănătoasă. El era reprezentat de mielul de jertfă atât fizic, cât și spiritual, „fără cusur și fără pată.” (1 Petru 1, 19.) Atât trupește, cât și sufletește, El era un exemplu a ceea ce intenționa Dumnezeu ca toți oamenii să fie prin ascultare de legile Sale.

Devoționalul face parte din cartea ”The Faith I Live By ”  de Ellen G. White.

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *