Vegheați și rugați-vă, 6 august

Faceţi în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni şi cereri. Vegheaţi la aceasta cu toată stăruinţa şi rugăciune pentru toţi sfinţii. Efeseni 6:18

Rugăciunea și vegherea sunt necesare pentru înaintarea în viața spirituală… Singura ta siguranță este aceea de a trăi ca un veghetor. Veghează și roagă-te mereu. O, ce mijloc de apărare împotriva cedării la ispită și a căderii în cursele lumii!

Luaţi seama, vegheaţi şi rugaţi-vă. Marcu 13:33…

În primul rând, trebuie să veghezi. Veghează, ca nu cumva să vorbești grăbit, frenetic și nerăbdător. Veghează, ca nu cumva mândria să-și găsească un loc în inima ta. Veghează, ca nu cumva patimile rele să te învingă în loc să le supui. Veghează, ca nu cumva … tu … să devii neserios și ușuratic și influența ta să aibă iz de moarte, nu de viață.

În al doilea rând, trebuie să te rogi. Isus nu ți-ar fi impus acest lucru, dacă nu ar fi existat o necesitate reală pentru aceasta. Lui Îi este bine cunoscut faptul că singur nu poți învinge numeroasele ispite ale vrăjmașului și numeroasele curse pregătite pentru picioarele tale. El nu te-a lăsat singur pentru a face acest lucru; ci a prevăzut o cale prin care poți obține ajutor. De aceea, El ți-a cerut să te rogi.

Să te rogi stăruitor înseamnă să ceri lui Dumnezeu în credință exact lucrurile de care ai nevoie. Du-te în camera ta sau într-un loc retras și cere Tatălui tău ca de dragul lui Isus să te ajute. Există putere în acea rugăciune care este înălțată dintr-o inimă convinsă de propria sa slăbiciune, dar care dorește cu seriozitate acea putere care vine de la Dumnezeu. Rugăciunea fierbinte, stăruitoare va fi auzită și va primi răspuns…

Nu-ți pierde curajul. Aruncă-te la picioarele lui Isus, care a fost ispitit și știe să ajute pe cei ce sunt ispitiți … Prezintă-ți cazul înaintea lui Dumnezeu, prin Isus, până când sufletul tău se poate baza cu încredere pe El pentru putere și simți că nu ești lăsat să biruiești singur. Dumnezeu te va ajuta. Îngeri vor veghea asupra ta. Dar înainte ca să poți aștepta acest ajutor, trebuie să faci ce poți din partea ta. Veghează și roagă-te.

Devoționalul face parte din cartea ”The Faith I Live By ”  de Ellen G. White.

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *