Transformați prin cercetarea Cuvântului, 5 august

Și, ca nişte prunci născuţi de curând, să doriţi laptele duhovnicesc şi curat, pentru ca prin el să creşteţi spre mântuire. 1 Petru 2:2

Nici un bărbat, femeie, sau tânăr nu poate atinge perfecțiunea creștină și în același timp să neglijeze studiul Cuvântului lui Dumnezeu. Cercetându-L cu atenție și cu grijă, vom putea asculta de porunca Lui. „Cercetați Scripturile pentru că socotiți că în ele veți avea viața veșnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine”. Ioan 5:39. Studiul acesta dă posibilitatea elevului să observe de aproape pe Modelul Divin… Mereu trebuie să cercetăm modelul cu atenție ca să putem a-l imita. Pe măsură ce cunoaștem istoria Mântuitorului, începem să ne vedem propriile defecte de caracter. Neasemănarea cu Hristos este atât de mare încât ajungi la concluzia că nu-L poți urma pe Hristos dacă nu faci unele schimbări majore în viața ta. În timp ce studiezi cu dorința de a fi ca Marele Exemplu, începi să prinzi felul de a privi și spiritul Maestrului îndrăgit. Privind, devii alt om.

Toate filozofiile firii omenești au dus la încurcătură și rușine când Dumnezeu nu a fost recunoscut ca fiind totul în tot. Însă credința prețioasă inspirată de Dumnezeu aduce tărie și noblețe de caracter. Cu cât ne ocupăm mai mult de bunătatea, îndurarea și iubirea Sa, cu atât percepția adevărului va fi mai clară și cu atât mai înaltă și mai sfântă va fi dorința de a avea curățenie a inimii și limpezime a minții. Sufletul care rămâne în atmosfera pură a gândurilor sfinte este transformat de tovărășia cu Dumnezeu, prin studierea Cuvântului Său. Adevărul este atât de cuprinzător, întins, profund, larg, încât eul este pierdut din vedere. Inima este înmuiată și adusă la umilință, blândețe și iubire.

Biblia … antrenează mintea să rezolve cele mai profunde probleme și să urmărească cele mai ample explorări. Entuziasmează mintea. Aceasta salvează sufletul …. Luați-o ca oglindă. Va fi un monitor fidel, detectând greșelile și defectele caracterului. Va  întări fiecare trăsătură bună.

Acel Cuvânt care arată vinovăția păcatului are putere asupra inimii omenești pentru a-l face pe om să fie drept și pentru a-l păstra așa.

Devoționalul face parte din cartea ”The Faith I Live By ”  de Ellen G. White.

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *