Nici prin putere, nici prin tărie – dar tot numai prin Duhul Său

De Dr. Jan-Harry Cabungcal

Îmi făceam bagajele să prind zborul spre casă din Republica Dominicană (RD). Prietenii mei, adolescenți din Europa cântau cântări de laudă, ce vorbeau despre bunătatea lui Dumnezeu și așteptau să-mi iau rămas bun. Când i-am privit în ochi, am văzut o sclipire de tristețe. Timpul binecuvântat împreună se terminase și venise timpul să plec acasă. Mă gândeam: Cum ne putem întoarce la aceleași căi vechi după o experiență înaltă cu Dumnezeu și văzând multe vieți, inclusiv ale noastre, transformate?

Peste 150 de suflete au fost câștigate pentru Hristos. Am descoperit puterea rugăciunii, predării și a dependenței de Dumnezeu. Mi-am dat seama că trebuia făcut ceva pentru a lucra cu tinerii mei prieteni și alte sute de persoane asemenea lor. Dar ce? Aveam 30 de ani, eram convertit de curând și  proaspăt botezat în biserica adventistă din ziua a șaptea. Știam că soluția nu poate veni decât de la Dumnezeu.

Mi-am invitat prietenii să îngenuncheze împreună cu mine pentru rugăciune stăruitoare. I-am mulțumit lui Dumnezeu pentru bunătatea Lui, pentru că a lucrat în și prin noi, pentru că ne-a transformat și pentru că ne-a dat succes în câștigarea de suflete. Ne-am vărsat inimile către El, căutând iertare pentru păcatele noastre și pentru viața trecută. Ne-am rugat pentru ca Duhul Său Să preia controlul deplin asupra inimii și vieții noastre. Am cerut lui Dumnezeu să facă ceva pe care nicio putere omenească n-ar putea realiza pentru tinerii noștri din Europa. Am avut încredere în Cel care poate orice să ne conducă. Acolo s-a născut Europe4Jesus (E4J).

Am plecat din RD în pace și m-am îndreptat spre Miami pentru un popas de trei zile. Mi-am dat seama că, cu cât m-am rugat mai mult, cu atât Dumnezeu a deschis mai mult ferestre de oportunități pentru a fi martorii Lui. M-am trezit că dau studii biblice personalului la hotel, la frizerie și la un magazin Apple. Cu cât m-a condus Dumnezeu la mai multe suflete, cu atât mai mult am văzut nevoia să vin la El și să plâng pentru umplerea, echiparea și conducerea Duhului Său. M-am simțit necalificat și nevrednic să îi conduc pe alții la Isus, dar sincer, m-am simțit și binecuvântat. Pe când mă întorceam în Elveția, i-am cerut lui Dumnezeu să mă conducă la un căutător în acea zi. Domnul mi-a răspuns la rugăciune punându-mă în contact cu un taximetrist.

Am descoperit că doamna care conducea taxiul a frecventat o biserică adventistă cu bunica. i-am împărtășit mărturia mea și am putut să-i ofer un studiu biblic în timp ce m-a condus la aeroport. Duhul lui Dumnezeu conducea și m-am trezit că fac un apel din spatele taxiului. Fără nici o ezitare, ea l-a acceptat cu bucurie pe Isus și a declarat că în următorul Sabat, va merge la biserică împreună cu fiica ei.

În aceste trei săptămâni în străinătate, Domnul m-a educat pentru slujirea mea în Europa. Până în prezent, am călătorit în 32 de țări pentru a împărtăși solia minunată a evangheliei lui Isus. Dumnezeu a binecuvântat E4J că a instruit și a îndrumat  nenumărați tineri și a condus sute de programe evanghelistice pentru tineri. Toate acestea au fost posibile doar pentru că tinerii au îndrăznit să se roage!

Ioan 16:24 ne învață că nu am primit pentru că nu am cerut. Dar știm ce să cerem doar atunci când inimile noastre sunt aproape de Dumnezeu.

De ce să nu-I dai Lui tot ce este rău în viața și slujirea ta? Amintește-ți,lucrarea Lui în noi se realizează ”nici prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Meu, spune DOMNUL oștirilor” (Zaharia 4:6 NKJV).

Jan-Harry Cabungcal, PhD, este conferențiar și expert în neurologie, la, Vulliens, Elveția. El este, de asemenea, liderul Europe 4 Jesus (www.europe4jesus.net)

Motive de rugăciune ale bisericii mondiale
  • Rugați-vă pentru „Zivot Plus”, o inițiativă a bisericii adventiste Mostar din Bosnia și Herțegovina, pentru a ajunge la orașele din apropiere. Este un weekend de cursuri de medicale de stil de viață și un târg pentru sănătate. Cereți lui Dumnezeu să deschidă uși pentru o slujire continuă de acest tip.
  • Rugați-vă pentru membrii în vârstă din întreaga lume care se luptă cu singurătatea, provocările de sănătate și anxietatea de a trece prin pandemia Covid-19.
  • Rugați-vă pentru planul strategic I Will Go al bisericii adventiste din ziua a șaptea. Rugați-vă pentru lideri și membri deopotrivă să împlinească chemarea lui Dumnezeu să iubească, să predice, să se conecteze și să ajungă la și cu cei din localitatea lor pentru a împărtăși mesajul evangheliei.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *